SİYASET

DEVA heyetinden Sevinç Anneye ziyaret

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları ve Milletvekilleri Mehmet Emin Ekmen, Mustafa Yeneroğlu ve İdris Şahin, 8 yıldır evlatları için adalet bekleyen askeri okul öğrencileri ve kursiyer teğmen annelerinden Sevinç Çakır’ı adalet için nöbet tuttuğu Adalet Bakanlığı önünde ziyaret etti.

DEVA heyetinden Sevinç Anneye ziyaret
03-06-2024 13:29
03-06-2024 15:03
Google News

HAKSIZLIK…

DEVA Partisi Sözcüsü ve Ankara Milletvekili İdris Şahin “6 yıldır bir hak mücadelesi, hak arayışı var. Yargılama az veya çok devam ediyor. Verilmiş olan bir hüküm var, ama bu hükmün sağlıklı koşullarda verilmediğini iddia ediyorsunuz. Bu yargılamanın bir şekliyle, bu yavrular açısından yenilenmesi noktasında talebinizin olduğunu ifade ediyorsunuz. 13 yaşındaki evlatlarımızı, devletin kucağı ana kucağıdır diyerek teslim ettik ama çocuklarımız henüz tam manasıyla teğmen bile olamadan böyle bir haksızlığa uğradı diyorsunuz. Böyle bir şeyi (tutuklama kararı) yapanlar, bu gencecik çocuklarımızı öfkelendirir ve yara açarak ötekileştirilirse, vatanım diyen bu çocuklar ne hisseder?” dedi.

AKLIMI YİTİRMEK ÜZEREYİM

Kursiyer Teğmen Annesi Çakır ise “Aklımı yitirmek üzereyim, bazen donup kalıyorum. Bir çocuk birliğindeyken ve o gece suç teşkil eden bir şey yapmamışken, bir Kursiyer Teğmen’e müebbet verilirse benim aklım almıyor. Böyle bir şeyi (tutuklama kararı) yapanlar, bu gencecik çocuklarımızı öfkelendirir ve yara açarak ötekileştirilirse, vatanım diyen bu çocuklar ne hisseder? Bu yara bilerek mi açılıyor?” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Ekmen ise “Askeri öğrencilerle ilgili bir dosya, bildiğim kadarıyla, olumlu olarak Yargıtaydan bozuldu. Darısı sizin çocukların başına diyelim” dedi. (Deva Partisi Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
22 Haizran 2024 e-gazete