GÜNDEM

DEVA Partili Ekmen, iyi tıraş programına katıldı

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Mersinli Youtube kanalında “Bülent Özcan ile İyi Tıraş” programına katılarak, hem saç tıraşı oldu hem soruları yanıtladı.

DEVA Partili Ekmen, iyi tıraş programına katıldı
03-10-2024 00:00
02-10-2024 16:05
BATMAN
Google News

Mersin’in ekonomik olarak çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Ekmen, tarım, turizm, kültür, lojistik ve sanayi alanlarında faaliyet göstermesine rağmen herhangi bir alanda markalaşamadığını dile getirerek, “Devlet Mersin'e rahmet nazarıyla baksa, ihmal etmese hatta yer yer cezalandırmasa; Mersin bugünkü potansiyelini beşe katlar.” dedi. 

Mersin’de 13 milletvekilinin 8’inin farklı partide olduğunu aktaran Ekmen, farklı partilerde bulunan milletvekillerin Mersin için avantaja dönüştürülebileceğinin altını çizerek, “Muhalefet ve iktidar ayrımı yapmadan Mersin’in problemleri konusunda bir araya gelmeliyiz. Özellikle ana konteynır limanı, turizm problemleri, tarım problemleri konusunda bir araya gelirsek yol alabiliriz.” diye konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin’in sorunlarının konuşulduğu Mersinli Youtube kanalında Bülent Özcan’ın hazırlayıp sunduğu “İyi Tıraş” programına konuk oldu. Berber koltuğunda saç tıraşı olurken sorulan sorulara yanıt veren Ekmen, Mersin başta olmak üzere ülke gündemiyle ilgili değerlendirmeler bulundu. 

MERSİN’E DESTEK VERİLSE POTANSİYELİNİ BEŞE KATLAR

Mersin’in ekonomik olarak çok büyük potansiyele sahip olduğunu söyleyen Ekmen, Mersin’in tarım, turizm, kültür, lojistik ve sanayi alanlarında faaliyet göstermesine rağmen herhangi bir alanda markalaşamadığını dile getirdi. Ekmen, “Geçen yıl narenciyenin limonu, portakalı bahçede kaldı. Mersin'de alım yapan bir tane meyve suyu fabrikası var. Oysa dünyanın her yerinde portakal, limon, meyve suyu olarak tüketilir ve burada rahatlıkla, doğrudan paketlenmiş ya da konsantre haliyle dünya pazarlarına sunulabilir. Burada da eksiğimiz var. Devlet Mersin'e şöyle bir rahmet nazarıyla baksa, ihmal etmese hatta yer yer cezalandırmasa, bu meseleleri ele alsa Mersin bugünkü potansiyelini beşe katlar” ifadelerini kullandı.

NARENCİYE ALIM GARANTİSİ VERİLSİN

Birçok üründe alım garantisi veren kurumların olduğunu söyleyen Ekmen, narenciye de söz konusu alım garantisinin olmamasını eleştirerek, şöyle devam etti; “Toprak Mahsulleri Ofisi veyahut da Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü bu yönde yetkilendirilebilir. Ama bu olmayınca ne oldu? Geçen yıl limon, portakal bahçede 1 lira, toplamak 2 lira, İstanbul'u Ankara'ya göndermek 3 lira. Böyle olunca bahçede çürüdü. Birçok kişi bahçede ağaçlarını söktü ve narenciye ciddi bir darbe, ciddi bir yara almış oldu.”

MERSİN’İN PROBLEMLERİ İÇİN BİR ARAYA GELMELİYİZ!

Ekmen, Mersin siyasetinin çok renkli olduğunu ifade ederek, kentteki 13 milletvekilinin 8’inin farklı partide olduğuna dikkat çekti. Farklı partilerde bulunan milletvekillerin Mersin için avantaja dönüştürülebileceğini söyleyen Ekmen, “Muhalefet ve iktidar ayrımı yapmadan Mersin’in problemleri konusunda bir araya gelmeliyiz. Özellikle ana konteynır limanı, turizm problemleri, tarım problemleri konusunda bir araya gelirsek yol alabiliriz. Bu konuda çok güçlü bir talep de var. Ama maalesef bugüne kadar baktığımızda bunun bir karşılığını görmüyoruz. Biz siyasetçiyiz. Bizim çağrı yapmamız bir siyasi rekabet konusu olabilir diye Mersin Ticaret Odası'na, MESİAD’a ve diğer sivil toplum örgütlerine milletvekillerini bir araya davet etme hususunda bir sorumluluk yükledik. Ama maalesef bugüne kadar böyle bir adım atılamadı. Ben aracılığınızla bir kere daha 13 milletvekiline Mersin'in bugünü ve yarını için bir masaya davet eden bir çağrıya icabet edeceğimi bildiriyorum” değerlendirmesinde bulundu. (Deva Partisi Bülten)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Ekim 2024 e-gazete