Dicle Elektrik Acil Durum Yönetimi Çalıştayı düzenledi

Dicle Elektrik, olası afetlere karşı daha hazırlıklı olmak amacıyla Diyarbakır’da bulunan genel merkezinde Acil Durum Yönetimi Çalıştayı düzenledi.

Dicle Elektrik Acil Durum Yönetimi Çalıştayı düzenledi

Ülkemizde yaşanan son deprem felaketinin ardından hızlıca aksiyon alarak bölgede hem şehir elektriğinin devreye alınması hem de insani yardımlar kapsamında destekler sunan şirket, olağanüstü durumlara hazırlıklı olmak adına yapılması gerekenleri masaya yatırdı. Bilişim altyapılarının yedeklenmesinden jeneratör tedarikine, alternatif senaryolardan haberleşme sistemlerinin oluşturulmasına kadar alınacak tedbirler gözden geçirildi ve yenileri belirlendi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerine dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, olası afetlere karşı daha hazırlıklı olmak amacıyla Acil Durum Yönetimi Çalıştayı düzenledi.Son olarak ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından hızlıca acil durum planını devreye alan ve bölgeye önemli destekler sağlayan şirketin düzenlediği çalıştayda, olası afetlerde alınacak tedbirler gözden geçirildi.

Dicle Elektrik’in Diyarbakır’daki genel merkezinde düzenlenen çalıştayaDicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, genel müdür yardımcıları, birim müdürleri ve bazı il müdürleri katıldı. Moderatörlüğünü Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün’ün yaptığı çalıştayda, öncelikle acil durumda görev alacak yürütme kurulu belirlendi. Afet ve acil durumlar için Dicle Elektrik yönergesinin oluşturulması kararlaştırıldı.

Son yaşanan depremde edinilen tecrübeler ışığında gerçekleşen çalıştayda; olası afet ve acil durumlarda kullanılabilecek mobil kriz koordinasyon merkezinden mobil yatakhaneye, insansız hava aracından hazırda tutulacak malzemelere varıncaya kadar alınabilecek tüm tedbirler gözden geçirildi. Alınacak aksiyonlar konusunda bir dizi kararlar alındı.

Acil Durum Yönetimi çalıştayında alınmasının yararlı olacağı belirlenen bazı tedbirler şöyle:

•             Afet ve acil durumlarda kullanılabilecek özel telsiz, mobil röle, mobil baz istasyonu, uydu telefonu vb. haberleşme sistemlerinin oluşturulması.

•             Afet ve acil durumlarda kullanılabilecek yeterli sayı ve güçte jeneratör bulundurulması.

•             Seyyar panoların yapılması.

•             Kriz durumlarında ilgili dağıtım şirketlerinin CBS (Coğrafi Bilgi Sistemi) altyapısının ulaşılabilir olması.

•             Tüm işletmelerde acil durumlar için alternatif besleme senaryoların hazırlanması

•             Bilişim alt yapılarının yedeklemesi.

•             Solar teknoloji ile aydınlatma sisteminin genişletilmesi.

•             Trafo binalarının deprem etütlerinin yapılması.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ