TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Dicle Elektrik Ar-ge merkezinde geliştirildi

Dicle Elektrik, enerji dağıtımında kayıp-kaçak oranlarını azaltmak amacıyla Dicle Elektrik Ar-Ge Merkezi tarafından geliştirilen özel bir ölçüm ve haberleşme cihazı projesini başarıyla tamamladı.

Dicle Elektrik Ar-ge merkezinde geliştirildi
03-06-2024 10:55
03-06-2024 10:57
Google News

EPDK onaylı Orta Gerilim Havai Hatları İçin Ölçüm ve Haberleşme Cihazı projesine ilişkin açıklamalarda bulunan Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, “Ar-Ge merkezimizde geliştirilen portatif ölçüm ve haberleşme cihazımız, orta gerilim havai hattına kolaylıkla monte edilebiliyor. Branşman noktalarında enerji ölçümü yapabilecek olan cihazımızın kayıp-kaçak oranlarını azaltma çalışmalarımıza önemli katkılar sağlayacağını öngörüyoruz.” dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarına proaktif yaklaşımla imza atmaya devam eden Dicle Elektrik, enerji sektöründeki yenilikçi çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Dağıtım şirketi, elektrik dağıtımında kayıp-kaçak oranlarını minimize etmek amacıyla geliştirilen ve EPDK onayı alan özel bir projeyi başarıyla tamamladı. Dicle Elektrik Ar-Ge Merkezi'nde gerçekleştirilen proje, orta gerilim havai hatlar için tasarlanmış bir ölçüm ve haberleşme cihazının geliştirilmesini içeriyor.

 “Çevre odaklı çalışmalarımıza devam ediyoruz”

 Dicle Elektrik’in hizmet verdiği 6 ilde elektrik altyapısını güçlendirmek ve enerji verimliliğini artırmak adına gerçekleştirilen bu projenin, sektöre model olması bekleniyor. Gerçekleştirilen projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, “Hizmet bölgemizde bulunan 6 ilimizde çevre odaklı ve sürdürülebilir çalışmalara imza atmaya devam ediyoruz. Bu bağlamda, Dicle Elektrik Ar-Ge Merkezi'nde geliştirilen portatif ölçüm ve haberleşme cihazımız, orta gerilim havai hattına kolaylıkla monte edilebiliyor. Branşman noktalarında enerji ölçümü yapabilecek olan cihazımızın kayıp-kaçak oranlarını azaltma çalışmalarımıza önemli katkılar sağlayacağını öngörüyoruz.” dedi.

 Yenilikçi ve portatif bir çözüm

 Projeye ilişkin açıklamalarını sürdüren Arvas, “Enerji sektöründe öncü bir adım olan bu projemiz, altyapımızı modernize ederken aynı zamanda montaj kolaylığı ile de dikkat çekiyor. Bununla birlikte Faydalı Model Belgesi de alınan projemizin portatif ve önceki modellere kıyasla taşınılabilir yapısı, kullanım kolaylığını da ön plana çıkarıyor.” dedi. (Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?