Yenilen besinlerin özellikle karbonhidrat içeren besinlerin çoğu vücutta enerji için kullanılmak üzere glikoza dönüştüğünü belirten Dr. Gergin, hücrelerin glikozu yakıt olarak kullandığını ve bunun da diyabete sebebiyet verdiğini belirtti. Bir kişinin diyabetli olup olmadığı Açlık Kan Şekeri (AKŞ) ölçümü ile belirlendiğini de sözlerine ekleyen Dr. Gergin, AKŞ ölçümü 100–125 mg/dl olması gizli şeker sinyali olduğu kaydetti.
DİYABET NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Diyabetin tam anlamıyla iyileştirilemediğini belirten Dr. Gergin, “Diyabet tedavisinde amaç, kan şekeri ayarını sağlamak diğer bir ifade ile kan şekeri yükselmelerini ve kan şekeri düşmelerini önlemektir. Bu ayarın sağlanması komplikasyonların gelişimini önlemek veya gelişmiş komplikasyonların seyrini yavaşlatmak için son derece önemlidir. Diyabetin ortaya çıkmadan önlenmesi, riskli kişilerin diyabetten korunması da mümkündür. Günümüzde diyabeti önlemek amacı ile yapılan önemli çalışma sonuçları yaşam tarzı değişikliklerinin yani sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazanılması, düzenli egzersiz ve eğitim ile diyabet görülme sıklığının yüzde 58 oranında azaldığını göstermiştir. Diyabet riskiniz var ise Türkiye Diyabet Vakfı’nın Diyabeti Önleme Programına başvurabilirsiniz” dedi. (Medikal Park Hastanesi)
DİKKATLER DİYABETE ÇEKİLDİ
- 13-11-2017 20:30
- 4
Batman Medikal Park Hastanesinde görevli Fizyoterapi ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Rezan Gergin, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle vatandaşları diyabet konusunda uyardı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...