TÜRKİYE VE DÜNYADAN

DİSKİ suyun boşa akmasını önlüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, izole ölçüm odası (DMA) sayesinde kentte kayıp ve kaçak su oranını düşürüyor.

DİSKİ suyun boşa akmasını önlüyor
22-05-2024 00:00
21-05-2024 13:24
Google News

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kent genelinde içme suyu şebekelerindeki kayıp kaçakları azaltmak amacıyla DMA odalarının inşaat çalışmalarına devam ediyor.

104 DMA odası

DİSKİ ekiplerince yürütülen “Diyarbakır Merkez İçme suyu Akıllı Su Yönetimi Projesi” kapsamında kentin değişik noktalarında içme suyunun debi ve akışını ölçen 22 debimetre odası ile 104 DMA odası inşa ediliyor.

Şerifoğlu: Su kayıp ve kaçak oranları düşürülecek

DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, içme suyunun öneminin arttığını, fiziki su kaçaklarının oldukça önemli bir sorun teşkil ettiğini ifade ederek, bu durumu en aza indirmek için büyük bir çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Depo, ölçüm ve izole sayaç bölgelerinin (DMA’ların) inşaat, elektromekanik, ölçüm ve kontrol sistemi altyapısının yapılması, merkezi izleme ve yönetim sisteminin kurularak, su kayıp ve kaçak oranlarının düşürülmesi için çalışmalarına devam ettiklerine kaydeden Şerifoğlu, bu projeyle hizmet kalitesini artırmayı ve su kaynaklarının etkin kullanımını amaçladıklarını söyledi. (Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?