TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Diyarbakır'da "Din ve Medeniyet Ulusal Öğrenci" sempozyumu yapıldı

 Dicle Üniversitesinde (DÜ) "Din ve Medeniyet Ulusal Öğrenci" sempozyumu düzenlendi.

Diyarbakır'da "Din ve Medeniyet Ulusal Öğrenci" sempozyumu yapıldı
21-05-2024 06:06
20-05-2024 23:07
Google News

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İlahiyat Fakültesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü ve Yenişehir İlçe Müftülüğü işbirliğiyle düzenlenen "Din ve Medeniyet Ulusal Öğrenci" sempozyumu 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisi ile başlayan programda konuşan Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Bahadır Opus ise sempozyuma paydaş olmanın farklı bir tecrübe olduğunu belirterek, diyanet akademisinin çalışmalarından bilgiler verdi.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç da öğrencilere ve onların gelişmesine katkı sağlayacak etkinliklere önem verdiklerini belirtti.

Mayıs ayının üniversite için dolu dolu geçtiğini ifade eden Karakoç, öğrenci merkezli tüm projeleri desteklediklerini kaydetti.

İl Müftüsü Celal Büyük ise sempozyumun gençlerin ve öğrencilerin fikir dünyalarından süzülecek bilgileri dinleyecek olmaları için kıymetli olduğunu ifade etti.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Bağcı ise ilahiyat fakültelerinin akredite olmasının mutluluğunu paylaşarak, katkı ve emekleri olanlara teşekkür etti. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?