TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Diyarbakır Kırsal Tavşantepe Mahallesinde Kaybolan Kız Çocuğu için Devam Eden Arama Çalışmaları

Diyarbakır'ın Kırsal Tavşantepe Mahallesinde kaybolan Narin Güran'ı bulmak için devam eden arama çalışmaları hakkında detaylı bilgiler

Diyarbakır Kırsal Tavşantepe Mahallesinde Kaybolan Kız Çocuğu için Devam Eden Arama Çalışmaları
27-08-2024 20:40
27-08-2024 21:34
Google News

Diyarbakır Kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta 15. 00 sıralarında kaybolan Narin Güran'ı bulmak için devam eden arama çalışmaları hakkında detaylar ortaya çıktı. Narin'i bulmak için AFAD bünyesindeki dalgıçlar sulama kanalında çalışma yürüttü.

Jandarma ve diğer ekipler, mahallenin çevresi, kayalıklar, dere ve sazlık, tarlalar ile mahallenin içindeki atıl alanlar, boş evler, ahırlar, samanlıklar ve evlerin bahçesinde arama gerçekleştirdi. Jandarma ekipleri, mahalleye giren ve bölgeden ayrılan araçları kontrol etti. Sualtı Arama Kurtarma dalgıç ekipleri, mahalledeki su kuyularında arama yaptı. Ekiplerce, şu ana kadar mahallenin etrafındaki 16 kilometrelik alanda arama çalışması yürütüldü. Bir ihbarı değerlendiren ekipler, mahalleye yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde arama çalışması başlattı.

İş makinesiyle deredeki birikintileri kaldıran ve dere alanını genişleten ekipler, suyun yüksekliğini kısmen düşürerek deredeki suyun daha rahat akmasını sağladı, jandarma ve AFAD ekipleri dere kenarında arama yaptı. Havanın kararması üzerine deredeki çalışmaya ara verildi. Ekiplerin yarın iş makinesi ve dalgıçlarla arama çalışmasına devam edeceği belirtildi. Kız çocuğunun bulunması için yaklaşık 130 kişinin ifadesine başvuruldu. Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, Güran ailesini ziyaret etti, çalışmaları yerinde inceledi. Güran'ın babası Arif Güran, "Duyan, gören, şüphelenen kim varsa beni arayacaklarına devleti arasın çünkü devlet her yerdedir. Allah'tan umudumuzu kesmiyoruz. " dedi. .

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete