GÜNDEM

Doğal Gaz Keşifleri Türkiye’de Yatırımcıları Çekiyor

Bayraktar, Türkiye’nin Karadeniz’deki doğal gaz keşiflerinin yatırımcıları cezbettiğini açıkladı.

Doğal Gaz Keşifleri Türkiye’de Yatırımcıları Çekiyor
20-09-2024 23:40
Google News

Bayraktar, Habertürk TV kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve Sakarya Gaz Sahası'ndaki doğal gaz keşfinin rekor sürede karaya ulaştırıldığını belirtti. Yurt dışındaki şirketlerin de bu başarıyı dikkate aldığını söyleyen Bayraktar, sahadaki faaliyetlerin ticari açıdan çok karlı olduğunu vurguladı. Yabancı şirketlerden gelen ortaklık taleplerinin, bu karlılığın bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

Bayraktar, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmayı hedeflediğini belirterek, Karadeniz sahasındaki üretimin artmasıyla enerji ithalat faturasının düşmesinin beklendiğini ifade etti.

Ayrıca, elektrik ve doğal gaz faturalarında uygulanan desteklerin devam edeceğini ve maliyetine katlanabilecek gruplarda maliyet esaslı fiyatlandırmaya geçmeyi planladıklarını açıkladı.

Bayraktar, yeni keşifler için çalışmaların devam ettiğini belirterek, Gabar’dan Hakkari’ye, Van’dan Siirt’e kadar çeşitli bölgelerde aramaların devam ettiğini söyledi.

Batı, Orta ve Doğu Karadeniz’de yeni sondaj çalışmalarının da planlandığını ifade eden Bayraktar, Türkiye’nin doğal gaz potansiyelini artırmak için çeşitli projelerin hayata geçirildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21 Eylül 2024 e-gazete