TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Doğal Yaşam Parkı'nın sakinleri buzlu kokteyl ile serinliyor

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'nın sakinleri özel hazırlanan menülerle serinliyor.

Doğal Yaşam Parkı'nın sakinleri buzlu kokteyl ile serinliyor
09-06-2024 02:35
08-06-2024 20:36
Google News

Yüz ölçümü ve barındırdığı tür bakımından Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise sayılı hayvanat bahçeleri arasında yer alan Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'nda, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması üzerine hayvanlar için özel menüler hazırlanıyor.

Kaplan, aslan, jaguar, puma, leopar gibi yırtıcı hayvanlara, buzlu et kokteyli verilirken, ayılar ise karpuz, elma ve portakal gibi meyvelerle besleniyor.

Dünyanın ilk tüp bebek yöntemiyle doğan fili Gabi ise karpuz, elma gibi meyveler ve keçiboynuzu ile beslenirken, su fıskiyeleriyle de serinletiliyor.

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, AA muhabirine havanın ısınmasıyla hayvanların menülerini değiştirdiklerini söyledi.

- "Ayılara buz halinde meyve kokteylleri veriyoruz"

Hayvanları serinletmeye çalıştıklarını belirten Özsöyler, şunları ifade etti:

"Özellikle sıcağı fazla sevmeyen kaplanlar için yazlık alanlarda serinlemeleri için havuzlar var. Bunun yanında fil, deve, deve kuşlarını fıskiyelerle serinletiyoruz. Fillerin havuzu olmasına rağmen ayrıca su tutarak da serinletiyoruz. Kaplan, aslan, ayılara kendilerini serin tutacak buzlu kokteyller hazırlayıp veriyoruz. Ayılara da buz halinde meyve kokteylleri veriyoruz. Hava sıcaklıklarının artmasıyla menülerinde de değişiklikler yaptık. Mesela aslanlar ve kaplanlara kışın kendilerini sıcak tutmaları için 5 kilogram kadar et veriyorduk, şu anda 2,5 kilograma kadar düşürdük ki zaten fazla verseniz bile kendileri yemiyor sıcaktan dolayı." dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?