ASAYİŞ

Dolandırıcıların yöntemi ‘pes’ dedirtti

Aralarında Batman’ın da bulunduğu Nevşehir merkezli 19 ilde eşzamanlı nitelikli dolandırıcılık operasyonu düzenlendi. 1500'den fazla kişiyi mağdur eden suç şebekesinin 76 şüphelisi yakalandı.

Dolandırıcıların yöntemi ‘pes’ dedirtti
10-10-2024 12:30
10-10-2024 12:32
BATMAN
Google News

YORUM YAPAN KULLANICILARA KÜÇÜK PARALAR ÖDENİP, VİP ÜYELİK İÇİN ÖDEME TALEP EDİLMİŞ

Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Ekipleri, Nevşehir’de bir şikayet üzerine çalışma başlattı. Araştırmada, yurt dışına kayıtlı numara üzerinden mesaj göndererek müştekilere Google haritalar uygulamasında belirtilen şirketlere yorum yapıp puan verilmesinin sağlandığı, görevleri yerine getirenlere küçük ödemeler yapılarak güven sağladığı, daha yüksek ödemeler yapılabilmesi için VIP gruba geçiş parası talep edildiği belirlendi.

ÇETE ÜYELERİ 16 AY TAKİBE ALINDI

Polisin 16 ay süren takibatında, müştekilerden toplanan paraların izlerini kaybettirmek için farklı hesaplara daha sonra da kripto para hesaplarına aktardığı, paranın son olarak hiçbir kripto borsasına veya kişiye ait olmayan soğuk cüzdanlarda toplanıp nakte dönüştürüldüğü tespit edildi.

ÇETE ÜYELERİ 1500 KİŞİYİ MAĞDUR ETMİŞ

Ülke genelinde 1500'den fazla kişinin mağduriyetine neden olan dolandırıcılık olayındaki para hacminin 1 milyar 200 milyon lira olduğunu belirleyen polis, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 19 ilde eşzamanlı operasyon düzenledi. İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Mersin, Samsun, Diyarbakır, Adana, Karabük, Muğla, Çorum, Yalova, Kocaeli, Şırnak, Batman, Kırklareli, Hatay, Ordu ve Van'da 95 adrese düzenlenen eşzamanlı operasyonda 76 şüpheli yakalanarak Nevşehir'e getirildi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?