YAŞAM

DSİ, okulları geziyor; “Barajlarda yüzmeyin”

Devlet Su İşleri (DSİ) 103. Şube Müdürlüğü, boğulma vakalarının önüne geçebilmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla okullarda bilgilendirme yapıyor.

09-06-2024 04:29
08-06-2024 16:29
Google News

Boğulma vakalarının önüne geçilmesi amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan video, okullarda öğrencilere izletiliyor. Mevlana Anadolu Lisesinde öğrencilerle bir araya gelen DSİ 103. Şube Müdürü Mehmet Eşref İnal baraj, göl ve akarsularda suya girmenin tehlikelerini anlatarak “Geçen sene en sıcak il Batman'dı. Dolayısıyla gençlerimiz suyun kenarına gitmek istiyor. Baraj, göl veya nehirlerde yüzmek istiyorlar. Bu arada istenmeyen can kayıpları oluyor. Biz de DSİ olarak fiziksel tedbirleri alıyoruz. Ancak fiziksel tedbirlerin yeterli olmayacağını düşündük. Geçen seneden itibaren okullarımızda bilgilendirme çalışması yapıyoruz” dedi. 

BOĞULARAK ÖLENLER 20 YAŞ ALTI…

İnal, 2020 yılından bu yana Batman'da yaşanan boğulma olaylarında hayatını kaybedenlerin 20 yaş altı gençler olduğunu anlatarak, bundan dolayı okullarda bilinçlendirme çalışmasını önemsediklerini aktardı. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?