GÜNDEM

Düğmeye basıldı, kampüsler yeşillenecek

Batman Üniversitesi tarafından daha yeşil bir kampüs mottosuyla yürütülen çalışmalar kapsamında Batı Raman Kampüsündeki ağaçlandırma ve yeşillendirme faaliyetleri devam ediyor.

Düğmeye basıldı, kampüsler yeşillenecek
26-08-2024 15:17
26-08-2024 15:19
BATMAN
Google News

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. D. İdris Demir, Batman Orman İşletme Müdürü Mehmet Özcan ve Batman Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Mehmet Aslan’la birlikte Batı Raman Kampüsündeki arazilerde incelemede bulundu. İki kurum arasında daha yeşil kampüs için iş birliğinin geliştirilmesi kararlaştırıldı.

5 BİN ADET FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK

Rektör Prof. Dr. İdris Demir “Üniversitemiz yerleşkeleri kurulduğu günden bugüne kadar muhtelif ağaç türlerinden yaklaşık 300 bin adet fidan dikimi yapıldı. Özellikle Batı Raman Kampüsümüzün geniş alana sahip olması nedeniyle bir yandan mevcut ağaç ve yeşil alanların korunması için çabalarken, öte yandan 200 dönümlük alanımızı yeşil ile buluşturmak için çalışma başlattık. 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında Batı Raman Kampüsümüze 5 bin adet muhtelif fidanı toprakla buluşturmayı amaçlıyoruz. Mevcut fidan ve ağaçların bakımları ve sulama faaliyetleri zorlu arazi şartlarına rağmen devam etmektedir. Üniversitenin yeşil alan alt yapısını güçlendirmek ve tüm alanın peyzaj payını artırmak istiyoruz.  Öngörülebilir bir gelecek için Batı Raman Kampüsümüzün binlerce dönümden oluşan alanının tümünün ağaçlandırılma ve yeşillendirilmesi için fizibilite yapıyoruz” dedi. (Üniversite Bülten)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete