GÜNDEM

DÜĞÜNLER DENETLENİYOR MU?

Batman’da düğün ve taziye kontrollerinin yetersiz olması, koronavirüs vakalarını tetikliyor. Kontrol ve denetimlerin yetersiz olduğu savunuluyor.

DÜĞÜNLER DENETLENİYOR MU?
03-11-2020 19:03
Google News

 

BATMAN’DA DENETİMLER YETERSİZ KALIYOR
Tüm yurtta koronavirüs vakalarının artışta olduğu açıklandı. Gözler, Batman’da koronavirüs tedbirlerine çevrildi. Düğünlerde maske, HES kodu, sosyal mesafe ve hijyen kurallarının göz ardı edildiğine dönük ihbarlar alınırken, düğünlere yönelik denetimlerin de yetersiz olduğu gözleniyor. Düğünlerde yasaklara rağmen halaylar çekiliyor, maske kullanılmıyor. Düğünler, bulaşıcılığın en fazla yayıldığı alanlar olarak gözleniyor. 

ZABITA DEĞİL, POLİS DENETLESİN
Düğün salonlarına belediye zabıta ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimler zayıf kalırken, zabıta yerine polisin denetim yapması gerektiği savunuluyor. 

YASAKLARA RAĞMEN TAZİYELER YAPILIYOR
Koronavirüs nedeniyle Batman’da taziyeler yasaklanmasına rağmen evlerde taziyelerin kabul edildiği ihbarı alınıyor. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca da evlerde bulaşı oranının arttığını belirterek, ev ziyaretlerinin sona erdirilmesi gerektiği konusunda uyarıyor. Buna rağmen ev ziyaretlerinin ve taziyelerin yapıldığı evler, vakalara davetiye çıkarıyor. Batman’da polis nezaretinde denetim ve kontrollerin sıklaşması gerekiyor. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Haziran 2024 e-gazete