YAŞAM

Dünyanın takip ettiği youtuber, Batman’da…

35 yaşındaki Suriyeli Diya El Halil, 10 senedir ikamet ettiği Batman’da yatırım yapabilmek için vatandaşlık hakkı elde etmek istiyor.

26-06-2024 16:14
26-06-2024 18:51
BATMAN
Google News

2014 senesinde yaşanan savaş nedeniyle 3 çocuğunu ve eşini alarak Suriye’nin Şam Kentinden Batman’a sığınan Diya El Halil, 10 senedir ikamet ettiği Batman’da yatırım yapabilmek için vatandaşlık hakkı elde etmek istiyor. Suriye’den Batman’a sığındıktan sonra mesleğini devam ettirerek sosyal medya içerikleri üreten Diya El Halil, iş hayatını sürdürebilmek için önüne çıkarılan vatandaşlık ve dolaşım yasağının kaldırılmasını istiyor.

DÜNYANIN TAKİP ETTİĞİ YOUTUBER, BATMAN’DA…

aalamolfat youtube hesabında 4 milyon takipçisi olan, tiktok ve instagram hesapları ile birlikte 750 milyon sosyal medya kullanıcısı tarafından izlenen Diya El Halil, 10 yıldır Batman’da ikamet ediyor. Batman’da vergi mükellefi olan ancak ev ve arabasını dahi kendi üzerine alamayan Diya El Halil “10 sene önce ülkemde çıkan savaştan dolayı eşimi ve 3 çocuğumu alarak Türkiye’ye geldim. Geçici kimlik kartımı ilk Batman İl Göç İdaresi’nden aldım. Burada sosyal medya içerikleri üretmeye devam ettim. Batman’da vergi mükellefi oldum. Ancak evimi ve arabamı dahi kendi üzerime alamadım. Tanıdığım insanlarla aramızda imzaladığımız sözleşmelerle ev ve arabamı onların üzerine kaydetmek zorunda kaldım. 3 çocuğumdan 2’si Batman’da doğdu, burada okula gidiyorlar ama vatandaşlıkları yok. Batman artık memleketimiz oldu. Burada yatırım yapmak, atölye ve fabrika kurmak, istihdam alanı oluşturmak istiyorum. Çünkü hem yaşadığım bu kente katkı sunmak hem kazandığım parayı yatırıma dönüştürmek istiyorum. Ancak vatandaşlık hakkımız olmadığı için bu şehrin dışına dahi izin kâğıdı ile çıkmak zorunda kalıyorum. Vatandaşlık alabilirsem Batman’da atölye veya fabrika kurup yatım yapmak, istihdam alanı oluşturmak, bu ülkenin ekonomisine katma değer sağlamak istiyorum” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Eylül 2024 e-gazete