EĞİTİM

Eğitimde yeni model deneniyor

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Salih Günaydın Anadolu İmam Hatip Lisesinde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitim seminerine katıldı.

Eğitimde yeni model deneniyor
07-09-2024 19:42
07-09-2024 19:43
Google News

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitim seminerinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleriyle buluşan Kurtaran, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin eğitim sistemine kazandıracağı yenilikler ve öğretmenlerin üstleneceği kritik roller hakkında bilgi verdi.

EĞİTİMDE AMAÇ, YETKİN VE ERDEMLİ BİREYLER YETİŞTİRMEK

Öğretmenlere seslenen Kurtaran “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, sadece bir eğitim modeli olmanın ötesinde, milletimizin derin köklere sahip medeniyet anlayışını yansıtan bir felsefeye dayanmaktadır. Bu model, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi sadece akademik başarıyla değil, aynı zamanda yüksek ahlaki değerlerle donatmayı hedeflemektedir. Yani, çocuklarımızı yetkin ve erdemli bireyler olarak hayata hazırlamak temel gayemizdir. Eğitimin nihai amacı, sadece bilgi aktarımı değil, bireyin toplumda sorumluluk sahibi, vicdanlı, adaletli ve ahlaklı bir insan olarak yer almasını sağlamaktır. Bu yüzden Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, eğitimde sadece bilgiye değil, bilginin doğru kullanımına ve bu bilgiyi erdemle birleştiren bireylerin yetiştirilmesine odaklanır” dedi. (Milli Eğitim Basın Bülteni)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete