SİYASET

Ekmen'den Kamu-Özel İş Birliği projelerine eleştiri

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, tartışmaların odağında bulunan kamu-özel iş birliği projeleriyle ilgili eleştirilerde bulundu.

Ekmen'den Kamu-Özel İş Birliği projelerine eleştiri
18-09-2024 00:00
17-09-2024 16:16
BATMAN
Google News

Bütçe üzerinde her yıl büyük bir yük oluşturan kamu-özel işbirliği projelerine milyarlarca lira garanti ödemesinin yapıldığını hatırlatan Ekmen, iktidarın emekliye 12 bin 500 lirayı büyük bir fedakârlık olarak sunduğuna, asgari ücretlinin açlık sınırının altında bir ücrete mahkûm edildiğine dikkat çekerek, “Kamu-özel iş birliği projelerine bugüne kadar ödenen yüz milyarlarca lira dikkate alındığında, Hazine ve Maliye Bakanlığı söz konusu patronları masaya davet edip alacaklarının hiç olmazsa bir kısmından fedakârlık yapmaları hususunda bir talepte bulunmuş mudur?” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, bütçeden her yıl milyarlarca liranın harcandığı kamu-özel iş birliği projeleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Kamu-özel iş birliği projelerine milyarlarca lira garanti ödeme yapıldığını vurgulayan Ekmen, iktidarın asgari ücretliyi ve emekliyi görmezden gelen ekonomi politikasına sert eleştirilerde bulundu.

ASGARİ ÜCRETLİ AÇLIK SINIRININ ALTINDA BİR ÜCRETE MAHKUM EDİLDİ

İktidarın emekliye 12 bin 500 lirayı büyük bir fedakârlık olarak sunduğunu hatırlatan Ekmen, asgari ücretlinin açlık sınırının altında bir ücrete mahkûm edildiğini belirterek, “Mevcutpolitikaların emekliyi, asgariyi ücretliyi, çiftçiyi koruyan ayağı eksik ve bu yönüyle IMF’den daha acımasız bir program. Vatandaştan bu kadar büyük fedakârlık beklenirken, garanti ödemeli kamu-özel iş birliği projeleri müteahhitlerinden bir fedakarlık talep edilmiş midir?” diye sordu.

PATRONLARDAN FEDAKÂRLIK İSTENDİ Mİ?

Ekmen, milyarlarca liranın ödendiği kamu-özel iş birliği projeleriyle ilgili eleştirilerde bulunarak, “Kamu özel iş birliği projelerinin yatırım ve finansman maliyeti, bugüne kadar ödenen para dikkate alındığında; Hazine ve Maliye Bakanlığı söz konusu patronları masaya davet edip alacaklarının hiç olmazsa bir kısmından fedakârlık yapmaları hususunda bir talep dile getirmiş midir? Yoksa emekliden, asgari ücretliden bir lira, bir lira toplamaya çalışan iktidar kamu-özel iş birliği projelerinin patronlarıyla bir pazarlığa girişmeyi dahi göze alamamakta mıdır?” ifadelerini kullandı. (Deva Partisi Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Eylül 2024 e-gazete