SİYASET

Ekmen’den kanun teklifi; “Bedelli askerlikte kışla hizmeti kaldırılsın”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, tartışmaların odağında bulunan bedelli askerlik uygulamasını TBMM gündemine taşıdı.

Ekmen’den kanun teklifi; “Bedelli askerlikte kışla hizmeti kaldırılsın”
12-09-2024 11:24
12-09-2024 11:26
BATMAN
Google News

Uygulamadaki 28 günlük kışla hizmetinin kaldırılmasına ilişkin kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunan Ekmen, “Teklif ile bedelli askerlikteki kışla hizmetinin kaldırılması, yükümlülerin iş ve sosyal hayatlarındaki olumsuz etkileri en aza indirecek, devletin de gereksiz harcamalardan kaçınmasını sağlayacaktır.” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, bedelli askerlik uygulamasında 28 günlük kışla hizmetinin kaldırılmasıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına kanun teklifi sundu. 7179 sayılı Asker alma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nde Ekmen, söz konusu 28 günlük sürecin hem askerlere hem de devlete önemli bir yüke sebep olduğunu belirtti.

Profesyonel yaşamda ciddi aksama oluyor

Kanun teklifinin gerekçe kısmında Ekmen, bedelli askerliğin askerlik yükümlülüğünün asker adayının iş ve sosyal hayatına etkisini minimuma indirmek amacıyla geliştirilmiş bir model olduğunu vurgu yaptı. İlgili düzenlemede bedelli askerlikten yararlanan yükümlülerin 28 gün boyunca kışlada askerlik hizmeti yapmaları zorunlu kılınmakta olduğunu hatırlatan Ekmen, “Bu durum, bedelli askerlikten faydalanan birçok kişinin iş kaybı yaşamasına ve profesyonel yaşamlarında ciddi aksamalara yol açmaktadır. Bu süre, hem maddi kayıplara neden olmakta hem de yükümlüler açısından uzun süreli projelerde ve görevlerde yer alamama gibi sonuçlar doğurmaktadır. Bu durum sadece iş kaybı yaratmakta, devlet için de ek bir maliyet oluşturmaktadır.” ifadelerini kullandı.

28 günlük kışla hizmeti kaldırılmalıdır

Kışlaya katılan her bedelli asker için devletin barınma, beslenme, eğitim ve diğer lojistik ihtiyaçları karşılaması gerektiğine dikkat çeken Ekmen, “Bu, devlet için önemli bir mali yük anlamına gelmektedir. Bu yükün ortadan kaldırılması, kaynak kullanımı açısından da doğru olacaktır. Ayrıca, 28 günlük kışla hizmetinin yeterli derecede askeri bilgi ve beceri kazanılması, savunma yetenekleri ve güvenlik açısından da yetersiz olduğu açıktır. Bu gerekçelerle, bedelli askerlik uygulamasında 28 günlük kışla hizmetinin kaldırılması, yükümlülerin iş ve sosyal hayatlarındaki olumsuz etkileri en aza indirecek devletin de gereksiz harcamalardan kaçınmasını sağlayacaktır.” değerlendirmesinde bulundu. (Deva Partisi Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Eylül 2024 e-gazete