GÜNDEM

Ekmen: "Katiller, adil olmayan yargıdan güç alıyor"

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Diyarbakır temaslarında vahşice öldürülen ve Türkiye’nin yüreğini parçalayan Narin’in mezarını da ziyaret etti.

Ekmen: "Katiller, adil olmayan yargıdan güç alıyor"
10-09-2024 14:13
10-09-2024 14:15
BATMAN
Google News

Katillerinin, iş birlikçilerinin ve bilerek susanların hak ettikleri cezaları almaları için mücadele edeceklerini belirten Ekmen, “Katiller ve işbirlikçileri çürümüş sosyoloji, işlevsiz yargı düzeni, caydırıcı olmayan ceza ve infaz sisteminden güç almış olabilir ama bu alçak hareket, 7’den 70’e Türkiye’nin bütününü kuşatan büyük bir dayanışma, ortak duygu ve acı paylaşımının duvarına çarptı.” dedi.

 DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, beraberindeki heyetle birlikte Diyarbakır’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Diyarbakır Valiliğini, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini, Ticaret Borsasını ve daha sonrasında tüm Türkiye’nin yüreğini dağıtan Narin’in mezarını ziyaret eden Ekmen, burada Narin için dua okuyup, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

EKMEN, VALİ VE BÜYÜKŞEHİRİ ZİYARET ETTİ

Ziyaretlerde Ekmen’e, DEVA Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Ali ihsan Merdanoğlu, DEVA Partisi İl Başkanı Mehmet Remzi Kaymak eşlik etti. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu’na yeni görevlerinde hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Ekmen, daha sonrasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun ile bir araya geldi. Ardından Ekmen, Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Engin Yeşil’i ziyaret ederek, bölge ticareti hakkında bilgi aldı.

BU ALÇAK HAREKET DUVARA ÇARPTI

Diyarbakır temaslarında Ekmen, küçük yaşta canice katledilen Narin’in mezarını ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Ekmen, “Arkadaşlarımız ile Narin’i ziyaret ettik, ruhuna dualarımızı göndererek Fatiha’mızı okuduk. Yaşamasını sağlayamadık ama katillerinin, iş birlikçilerinin ve bilerek susanların hak ettikleri cezaları alması için mücadele edebiliriz. Katiller ve işbirlikçileri çürümüş sosyoloji, işlevsiz yargı düzeni, caydırıcı olmayan ceza ve infaz sisteminden güç almış olabilir ama bu alçak hareket, 7’den 70’e Türkiye’nin bütününü kuşatan büyük bir dayanışma, ortak duygu ve acı paylaşımının duvarına çarptı. Bu çirkin infaz, toplumsal çürümüşlüğü ve arınmamızı, ceza ve infaz sisteminden kaynaklanan sorunları konuşmak için acı bir imkana dönebilir. Soruşturma sürecinde sosyal medya spekülasyonlarına değil, yetkili makamlar ve Diyarbakır Barosu’nun açıklamalarına itibar etmek doğru olur.” ifadelerini kullandı. (Deva Partisi Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Eylül 2024 e-gazete