TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Ekonomi ve hukuk buluşması düzenlendi

Trabzon'da Daha İyi Yargı Derneği ve Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi işbirliğiyle "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" etkinliği düzenlendi.

Ekonomi ve hukuk buluşması düzenlendi
26-06-2024 04:00
25-06-2024 22:54
Google News

Kentteki bir otelde "Sürdürülebilir Büyüme İçin Daha İyi Yargı" başlığıyla düzenlenen toplantıda konuşan Trabzon Barosu Başkanı Duygu Keleş Aydın, hukuk ve ekonominin birbirini derinden etkileyen dinamik ilişkiler içinde olduğunu söyledi.

Ekonomik faaliyetlerin düzenlenmesi, piyasaların işleyişi ve rekabet hukuku gibi konuların, hukukun ekonomi üzerindeki doğrudan etkilerini gösterdiğini belirten Aydın, şunları kaydetti:

"Ayrıca ekonomik politikalar ve yatırım ortamı da hukuki çerçeveler ve düzenlemeler tarafından şekillendirilmektedir. Günümüzde hukuk ve ekonomi arasındaki ilişkinin karmaşıklığı, birçok güncel sorunu da beraberinde getirmektedir. Örneğin dijital ekonominin yükselişi ile veri gizliliği ve fikri mülkiyet hakları gibi konular, hukukçuları ve ekonomistleri yeni düzenlemeler ve çözümler aramaya yönlendirmektedir. Hakeza küresel ticaretteki değişimler, uluslararası hukukun uygulanabilirliği ve serbest ticaret anlaşmalarının ekonomik uyum üzerindeki etkileri de tartışma konusu olmaktadır." (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Haziran 2024 e-gazete