YAŞAM

Emekli edilen 3 köpeğe özenli bakım…

Batman İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev aldıkları operasyonlara hassas burunlarıyla büyük katkı sağlayan dedektör köpekler Afiş, Liman ve Sakit’e emeklilik dönemlerinde de özenle bakılıyor.

Emekli edilen 3 köpeğe özenli bakım…
18-09-2024 21:15
18-09-2024 15:17
BATMAN
Google News

3 KÖPEK, ÖZEL EĞİTİMLERLE UZMANLAŞTIRILMIŞTI

İl Jandarma Komutanlığında patlayıcı arama konusunda özel personel tarafından verilen eğitimle uzmanlaştırılan hassas burunlardan Afiş, Liman ve Sakit kentte yıllarca güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği terörle mücadele çalışmalarında görev aldı. Gizlenen patlayıcıların bulunup imha edilmesinde güvenlik güçlerinin başarılarına destek sunan Afiş ve Sakit 2021, Liman ise 2022 yılında görev süresini doldurarak emekli edildi. Üç mayın arama köpeği, emeklilik dönemlerini İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki köpek unsurları biriminde sürdürüyor.

KÖPEKLER JAKEM TARAFINDAN DENETLENİYOR

Bir köpeğin ortalama ömrünün 11-13 yaş arası olduğunu anlatan Boztepe, köpeklerin her yıl JAKEM Komutanlığı tarafından denetime tabi tutulduğunu, yaş veya sağlık nedeniyle görevlerini sağlıklı şekilde yerine getiremeyeceği değerlendirilen köpeklerin emekli edildiğini belirtti.

AŞILARI DÜZENLİ YAPILIYOR, SAĞLIK HİZMETİ SUNULUYOR

Boztepe, emekli edilen köpeklerin yaşamları boyunca son görev yaptıkları birliklerinde ağırlandığını dile getirerek, köpeklerin bakım, iaşe ve sağlık hizmetlerinin bu birlikler tarafından karşılandığını söyledi. Emekli köpeklerin yıllık aşılarının aksatılmadan yapıldığını bildiren Boztepe, hastalandıklarında veteriner hekim tarafından muayenelerinin yapıldığını, gerektiğinde sağlık kuruluşlarına sevk edildiklerini aktardı. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Eylül 2024 e-gazete