GÜNDEM

Eş başkan, basınla ilk kez buluştu; “Millet Bahçesini satmışlar”

Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük, kayyumdan devralınan belediyede yapılan çalışmaları ile ilgili ilk basın toplantısını düzenledi.

11-06-2024 16:42
BATMAN
Google News

Toplantıda konuşan Sönük, kayyum döneminde yapılan icraatlar ve belediyeye yapılan, alınan ve hibe edilen tüm araç ve gereçler hakkında detaylı bilgi verdi. Başkan Sönük, belediyeye yapılan, alınan ve hibe edilen tüm araç ve gereçlerin listesini de açıkladı. Listede, iş makineleri, kamyonlar, otobüsler, bilgisayarlar ve diğer ekipmanlar hakkında bilgi veren Sönük “Seçildiğimiz günden beri şehrimizi kalkındırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Kayyumdan devraldığımız belediyeyi en iyi şekilde koruyacağız ve Batman'ı daha modern, daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

KALEM KALEM RAKAMLARI AÇIKLADI

Millet bahçesinin 15.122.88 metre kare alanının, belediyenin vergi dairesine olan borçları sebebiyle maliye hazinesine devredildiğini belirten Sönük “Borç 63 milyon 53 bin TL, sivil toplum merkezi belediye tarafından ihale edilmiş olup yapımı bitikten sonra tahsisini hangi kurumda olacağı konuşacak netlik yok. İhale maliyeti 76 milyon TL. 4 adet doblo, bir adet fiorino, Sosyal Yardımlaşma Vakfına hibe edilmiş, toplam fiyatı 3.216.666 lira. 1 adet pikap, İl Orman Müdürlüğüne hibe edilmiş, bedeli 1 milyon 595 bin TL. Bekirhan Belediyesi Mezarlık Müdürlüğüne pikap hibe edilmiş, bedeli 400 bin TL. 4 adet toplu taşıma otobüsü, Balpınar, Beşiri, Sason Belediyeleri ve Batman İl Kültür Turizm Müdürlüğüne hibe edilmiş. Batman il Emniyet Müdürlüğüne 6 adet araç hibe edilmiş, 5 milyon TL. Batman İl Jandarma Komutanlığına 5 adet araç için 5 milyon TL hibe edilmiş. Üç adet kütüphane için arazi alınmış, meclis ve protokol kararıyla İl Kültür Müdürlüğü devredilmiş, yapım maliyeti 139 milyon TL. İstiklal Parkında yapılacak olan yeşil kütüphanenin bedeli 43 milyon 160 bin TL. Engelsiz yaşam merkezi yapılacak olan belediyeye ait arazi, Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne tahsis edilmiş, maliyeti 70 milyon TL. Bütün masrafı ve yapım işini belediye karşılayacak ve vakıflara teslim edilecek. Asfalt plent tesisinin son dört yılda hiç bakımı yapılmamış, bakımsızlıktan dolayı asfalt sezonu gecikiyor. Bakım maliyeti 1 milyon 500 bin TL” dedi.

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ

Afet esnasında kullanılacak araçların bakım ve onarımlarının yapılmadığını ileri süren Sönük “Ekmek fırını bakımsızlıktan dolayı 15 gün onarımda kaldı. Otomatik makineler satılıp yerine kapasitesi düşük manüel makinler getirilmiş. Doğrudan teminle 500 adet antrenman topu ve 20 tenis raketi alınmış, depolarda ise malzemeler yok. Masa tenislerine 5.685 adet mal alımı yapılmış ancak malzemelerin kulüplere verildiğine dair protokol yok. Kitap fuarı ve gastronomi fuarına 2023 yılında 9 milyon 561 bin TL’lik kitap maliyeti yazılmış. 1.057.000 TL değerinde kitap çeki kimlere dağıtıldı? Seçildiğimiz günden beri şehrimizi kalkındırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Belediyeyi en iyi şekilde koruyacağız ve Batman'ı daha modern, daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. (Bayram Ayhan)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24 Haziran 2024 e-gazete