TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Eş Başkan Hatun, Dicle ve Feritköşk mahallerini ziyaret etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Doğan Hatun, Dicle ve Feritköşk mahallerini ziyaret ederek halkla bir araya geldi.

Eş Başkan Hatun, Dicle ve Feritköşk mahallerini ziyaret etti
29-05-2024 12:37
Google News

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Doğan Hatun, Yenişehir ilçesine bağlı Dicle ve Feritköşk mahallelerini ziyaret ederek halkla bir araya geldi. Ziyaret sırasında Eş Başkan Hatun’a, Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aziz Özdoğan ve Belediye Meclis Üyesi Ayhan Karatekin eşlik etti. Mahallelerdeki sokakları gezen Eş Başkan Hatun, yurttaşlarla sohbet etti.

Yurttaşlar Kentsel Dönüşüm mağduriyetini anlattı

Yurttaşlardan yoğun ilgi gören Eş Başkan Hatun, mahallelilerin sorun ve taleplerini dinledi. Feritköşk Mahallesi için alınan ve hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm çalışmalarının kendilerini mağdur ettiğini belirten yurttaşlar, yıkım için boşaltılan ancak yıkılmayan müstakil evlerin gençlerin uyuşturucu kullandığı mekanlara dönüştüğünü anlattı. Mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen yurttaşlar, Dicle ve Feritköşk mahallelerinde yaşanan altyapı sorunlarının giderilmesini, çocuk oyun alanlarının yapılmasını ve taziye evinin onarılmasını talep etti.

Eş Başkan Hatun: ‘Yerinde dönüşüm’  için bakanlığa başvurduk

İki mahallede yaşanan sorunların çözümü için çalışacaklarını belirten Eş Başkan Hatun, belediye olarak kentsel dönüşüme ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na “yerinde dönüşüm” talebinde bulunduklarını söyledi. Hatun, Kentsel Dönüşüm konusunda bakanlıktan gelecek yanıtı bekleyeceklerini ifade etti. (Belediye Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Haziran 2024 e-gazete