TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Eş Başkanlar: Çözüm bulmaya çalışacağız

Sur ilçesinde hakkında kamulaştırma kararı verilen Anzele Parkı çevresindeki yapıların sahipleriyle bir araya gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, yerinde incelemelerle halkı mağdur etmeyecek ortak çözüm bulmaya çalışacaklarını belirtti.

Eş Başkanlar: Çözüm bulmaya çalışacağız
02-06-2024 10:50
Google News

Büyükşehir Belediyesi, kayyum döneminde tarihi Anzele Çeşmesi ve civarında bulunan tescilli yapıların korunmasına yönelik Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Kentsel Tasarım Projesi ve raporunun hazırlanması üzerine bir karar aldı. Atanan kişilerden oluşturulan Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 25 Ekim 2021 tarihinde Anzele Çeşmesi’nin civarında yer alan ve Suriçi Kentsel Sit Koruma Amaçlı İmar Planı’na göre park olarak ayrılan alanda kalan 88 taşınmazın kamulaştırılmasına karar verdi. Bu karardan sonra hak sahipleri mahkemenin belirlediği rakamı yetersiz bularak kabul etmedi.

Eş Başkanlar hak sahipleriyle görüştü

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun ile beraberindeki Sur Belediyesi Eş Başkanları Gulan Fatma Önkol ve Adnan Örhan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük, Genel Sekreter Yardımcısı Aziz Özdoğan ve meclis üyeleri, Anzele Parkı çevresinde bulunan ve hakkında “kamulaştırma” kararı verilen yapıların sahipleriyle bir araya geldi. Eş Başkanlar, Anzele Parkı çevresindeki yapıları da yerinde inceledi.

‘Mağduriyetimiz giderilsin’

Anzele Parkı’ndaki buluşmada yurttaşlar, kamulaştırma kararından sonra mahkeme kararıyla kendilerine 180 bin TL karşılığında evlerinden çıkmalarının istendiğini belirterek, bu rakamla bugünün koşullarında ev almanın mümkün olmadığını söyledi. Yapılarının yıkılmasını istemediklerini kaydeden yurttaşlar, mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti.

Eş Başkanlar: Ortak çözüm bulmaya çalışacağız

Yurttaşların yaşadığı sorunlara çözüm bulmak için mahalleye geldiklerini belirten Eş Başkanlar, yurttaşların mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması için konuyu yerinde inceleyeceklerini söyledi. Eş Başkanlar, konuyu taraflarıyla istişare ederek, ortak çözüm bulmaya çalışacaklarını belirtti. (Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?