TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Eş Başkanlar futbol turnuvalarını izledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak ve Doğan Hatun, kentte düzenlenen iki ayrı futbol turnuvasını izledi.

Eş Başkanlar futbol turnuvalarını izledi
02-06-2024 15:29
02-06-2024 15:31
Google News

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi’nin, Dersim’de 5 Ocak 2020’den bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku adına düzenlenen “Gülistan Doku Futbol Turnuvası”na katıldı. Yenişehir ilçesindeki Şılbe Spor Tesislerinde iki kadın takımının karşılaşmasıyla startı verilen turnuvada konuşan Eş Başkan Bucak, her iki takımın kadın futbolculara başarılar dileyerek, "Kadınlar özgürce yaşasın, kadınlar özgürce üniversitelerde okusun, kadınlar kamusal alanda, bu yaşamda var olsun. Elbette genç kadın arkadaşlar Gülistan Doku'nun akıbetini sormaktan vazgeçmediler, vazgeçmeyecekler de. Yaklaşık 4 yıldır her gün, her hafta, her ay çeşitli periyodik etkinliklerle Gülistan Doku'nun akıbetini soran genç kadınlar, üniversiteli kadınlar, Türkiyeli kadınlar ve Kürt kadın hareketinin ortak bir talebi var. Gülistan Doku’nun akıbeti ve failleri bulunsun, adalete erişilsin. Tüm kadınların özgür yaşam hakkını ve kadına yönelik şiddete dur dediğimiz bir turnuvaya vesile olsun. Genç kadınların öldürülmediği ve şiddete uğramadığı, kadına yönelik şiddetin son bulduğu bir dünyayı arzuladığımızı söyleyen bir turnuva olsun" dedi.

Eş Başkan Hatun: Dayanışma örneği olsun

Eş Başkan Doğan Hatun ise, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Siirt, Batman, Mardin, Şırnak ve Muş illerinin Serbest Mali Müşavir Odalarının, Diyarbakır'da düzenlediği futbol turnuvasının final karşılaşmasını izledi. Eş Başkan Hatun, maçtan 1-0 galip ayrılan Gaziantep takımını ve ikinci olan Adıyaman takımını tebrik etti. Gaziantep takımına şampiyonluk kupasını takdim eden Eş Başkan Hatun, şunları söyledi: "Umuyorum ki bu tür turnuvalar başta kendi meslek disiplinleri içinde, kendi meslek üyelerinin sorunlarını bir bütünen temsil ettikleri bir dayanışma örneği olsun. Başta bölgemiz ve tüm Türkiye'de yaşayanların barış ve kardeşliğine vesile olsun." (Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24 Haziran 2024 e-gazete