TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Eş Başkanlar halkla buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, mahalle ziyaretlerini sürdürüyor.  Yenişehir ilçesine bağlı Çelikevler Mahallesi'nde yurttaşlarla bir araya gelen Eş Başkanlar Bucak ve Hatun, mahalledeki sorunları dinledi, çözüm için fikir alışverişinde bulundu.

Eş Başkanlar halkla buluştu
19-06-2024 11:24
19-06-2024 11:30
Google News

"Belediyemizin kapısı herkese açık"

Eş Başkan Bucak, konuşmasına yurttaşların bayramını kutlayarak başladı.

Su ile ilgili son dönemde yaşanan sorunlara değinen Eş Başkan Bucak, aldıkları tüm şikayetleri titizlikle değerlendirip çözüm ürettiklerini aktardı.

Eş Başkan Bucak, şöyle konuştu:

"Belediyemizin kapısı herkese açık, eğer bir çözümsüzlük bir iletişimsizlik yaşanıyorsa yurttaşlarımız doğrudan bizlerle, ilçe belediye eş başkanları ile meclis üyeleri ile doğrudan görüşüp sıkıntılarını iletebilirler."

Eş Başkan Bucak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Halkımız belediyenin sahibidir, belediyenin sahibi Diyarbakırlıların hepsidir. Yeter ki bize doğru yerden, doğru kanaldan ulaşın ve sorunlarınızı bize ulaştırın. Biz burada hiçbir zaman çözümsüzlüğü gören ve çözümsüz davranan bir noktada değiliz. Bayramdan beri, genel müdürümüz, daire başkanlarımız uyumadan nöbet tuttular scadanın başında. Burada yaşanan su sıkıntısının asıl nedeni kaçak kullanım, yapılan bahçe sulamaları evlerinize su gelmesini engelliyor. Bu sorunları hep birlikte çözeceğiz."

Ardından konuşan Eş Başkan Doğan Hatun, yurttaşların bayramını kutlayarak şunları söyledi: Mazbatayı aldığımız ve belediyeye girdiğimiz gün dedik ki, biz 2 milyon kişinin belediye eş başkanıyız, biz bütün şehre aynı mesafedeyiz . Dolayısıyla bu şehrin 2 milyon sakininin sorunları hepimizin sorunudur. Nerede bir sorun varsa hep birlikte çözmeliyiz. Hiçbir sorun tek başına bireyler tarafından çözülemez. Sorunu doğru yerde dile getirmeli ve sonrasında çözümünü birlikte konuşup, karar verip çözmeliyiz."

"Aleyhimizde kara propaganda yapıyorlar"

Su konusunda kara bir propaganda yapıldığını ifade eden Hatun, konuşmasını şöyle tamamladı: "Sanki insanlara su vermiyormuşuz gibi su meselesi birkaç gündür gündemde. Su konusu ile ilgili aleyhimize kara propaganda yapıyorlar. Bu insanlar halk düşmanıdır. Partimiz bize tek bir görev verdi; Halkın malını koruyacaksınız ve kamu hizmetinde kullanacaksınız. Kıral Kızı Barajı'nı hepiniz bilirsiniz. Üstüne 5 yıldızlı otel gibi bir tesis yapıldı. Yaklaşık 300 trilyon harcadılar oraya. Bu tesis DSİ için belediyenin parasıyla yapıldı. Su hizmetine kulanılacak parayı burada böyle şahsi işlerde harcadılar. Ve bunun gibi daha birçok şey var."

Eş Başkan Bucak ve Hatun, halk buluşmasının ardından mahallede incelemelerde bulundu. Eş başkanlara, Yenişehir Belediyesi eş başkanları, büyükşehir belediyesi meclis üyeleri ve daire başkanları eşlik etti. (Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Haziran 2024  e-gazete