GÜNDEM

Esnaf Odasından DEM’li belediyeye tekzip

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanı M. Sıddık Çiftçi, belediyenin taziye evlerine verilen yemek desteği ile ilgili yapılan toplantıya davet edilmedikleri halde, alınan kararda kendilerinin de isminin kullanılmasına tepki göstererek tekzipte bulundu. ESNAF ODASININ İSMİNE DE BİLDİRİDE YER VERİLDİ

Esnaf Odasından DEM’li belediyeye tekzip
31-08-2024 23:05
31-08-2024 23:06
Google News

Batman Belediyesinin taziye evlerine ücretsiz yemek dağıtımını durdurması, kamuoyunda tartışmalara yol açtı. Batman Belediyesi tarafından yayınlanan bildiride ise taziye yemeği geleneğinin ortadan kaldırılması için kararı destekleyen sivil toplum kuruluşu ve partilerin isimlerine yer verildi.

TEKZİP EDİYORUZ

Toplantıya davet edilmemesine rağmen bildiride isimlerinin yer almasına tepki gösteren BESO Başkanı Çiftçi “Belediyenin taziye evlerine verilen yemek desteği ile ilgili yapılan toplantıya davet edilmediğimiz, toplantıya katılmadığımız halde katılıp alınan kararlara onay vermişiz gibi ismimizin kullanılarak basına servis edilmesini yanlış bulup tekzip ediyoruz. İlimizin en büyük odalarından olan Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın bu tür toplantılara davet edilmemesi büyük bir yanlıştır. Elbette ki taziye evlerinde verilen yemeklerle taziye sahibini sıkıntıya düşürülmemesi hem İslami hem insani bir sorumluluktur. İnsanların en zor zamanları taziye zamanlarıdır. Belediyenin taziye evlerine verilen yemek desteğiyle ilgili yapılan toplantıya davet edilmediğimiz ve bundan dolayı toplantıya katılmadığımız halde toplantıya katılmış gibi alınan kararlara onay vermişiz gibi ismimiz kullanılarak basına servis edilmesini yanlış bularak tekzip ediyoruz. Eğer altyapıyı oluşturduktan sonra tümden taziye yemekleri kaldırılacaksa bizler de bununla ilgili elimizden gelen gayreti göstermeye hazırız ancak belediyenin yemek desteği kesildiği halde taziye sahipleri kendi imkânlarıyla taziye yemeğini verip daha büyük mali külfet altına gireceklerse bu yemek desteğinin tekrardan verilmesi ve taziye sahiplerinin sıkıntılarını bir nebze de olsun destek çıkılmasının daha doğru olacağına inanıyoruz” ifadelerinin kullandı. (Esnaf Odası Bası Bülteni)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Azad
Azad 2 hafta önce
Kim kandile para gönderecek
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete