GÜNDEM

Esnafı elektrik çarptı

Batman’da esnaf, yüksek elektrik faturalarına tepki gösterdi.

Esnafı elektrik çarptı
25-07-2024 17:23
25-07-2024 17:26
Google News

DÜZENLEME YAPILSIN

Batman’da esnaf, son dönemde eklektiğe gelen zamlar ve artan elektrik faturalarından dolayı isyan etti. Faturaların yüksek olmasından yakınan esnaf, yeni düzenleme yapılması için iktidar partisine seslendi. Zor günlerden geçtiğini ifade eden esnaf, devletten destek beklediklerini kaydetti.

BÖYLE GİDERSE DÜKKÂN KAPATACAĞIZ

Faturaları ödemekte zorlandığını ifade eden esnaf, geçen sene ile bu sene arasındaki faturanın yüzde ikiyüz arttığını söyledi. Zamlardan dolayı kepenk kapatmayı düşündüğünü belirten esnaf “Elektrik artık hayatımızın bir parçası oldu. Geçen sene ile bu sene ödediğimiz faturalar arasında 3-4 kat fark var. 600 lira ödediğimiz fatura şimdi 1 bin 900 TL oldu. Tükettiğimiz enerji az olmasına rağmen ödediğimiz miktar fazla. Çok zor durumdayız. Vergiyi, kirayı ödeyemiyoruz. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde yaprak dökümü gibi döküleceğiz. Mecburen dükkanı açıyoruz ama siftah bile olmadan geri kapatıyoruz. Böyle giderse dükkân kapatacağız” dedi.

KİRA ÖDER GİBİ FATURA ÖDÜYORUZ

Kira öder gibi fatura ödediklerinden söz eden unlu mamul çalışanı esnafı da “Son dönemde elektrik faturalarında hissedilir derecede artış var. Yüksek faturalardan dolayı mağdur oluyoruz ve zorlanıyoruz. Kira öder gibi fatura ödüyoruz. Bu tüm esnafı inanılmaz derecede zorluyor. Devletin buna bir düzenleme yapması lazım” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Ahmet çelik
Ahmet çelik 1 ay önce
Esnafın yaptığı zamlarım yanında hiç kalır. Bırakın bu edebiyatı...
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
7 Eylül 2024 e-gazete