GÜNDEM

EVİN, İLTİCA DEĞİL, TEDAVİ İSTİYOR

Batman Sonsöz Gazetesi tarafından gündemleştirilen ve tedavi için metropol kentlere gönderilen 6 yaşındaki Suriyeli kız çocuğu, Türkiye’deki tedavisi sonlandığı için Kanada’ya gideceği günleri sayarken, BM tarafından Portekiz’e gönderilmesi uygun görüldü.

EVİN, İLTİCA DEĞİL, TEDAVİ İSTİYOR
03-04-2017 18:24
Google News

Hacıibrahim Ailesi, yakın akrabalarının bulunduğu Kanada için ısrarcı.

EVLERİNE DÜŞEN BOMBA SONUCU ANNESİNİ KAYBETTİ

2011 yılında Kamışlo’da yaşanan savaş sırasında Hacıibrahim Ailesinin evine bomba düştü. Acı olayda Rezan Hacıibrahim’in eşi hayatını kaybederken, kızı Evin ise ağır yaralandı. Bombanın etkisiyle Evin’in kulağı, burnu ve parmakları koparken, tüm vücudunda ise yanıklar oluştu. Kamışlo’daki bir hastanede kızının geçici tedavisini yaptıran Baba Rezan Hacıibrahim, 10 çocuğunu alarak Türkiye’nin yolunu tuttu.

BATMAN’A YERLEŞTİLER

Batman’a yerleşen mülteci aile, zor koşullar altında yaşam mücadelesi verirken, vücudundaki yanıklar yüzünden Evin’in ise hayatı karardı. Sonsöz Gazetesi sayesinde gündemde geniş yer tutan Evin, devletin ve hayırveseverlerin desteği ile Akdeniz Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildi. Antalya ve İstanbul gibi illerde yapılan ameliyatlar ile Evin’in yanık parmakları birbirinden ayrıldı, gırtlağında ise nefes alabileceği şekilde tedavi uygulandı. Türkiye’deki tedavisi sonlanan minik kızın Avrupa Ülkelerine gönderilmesi gerektiği gündeme geldi.

BAŞBAKANLA GÖRÜŞTÜ

Kızını tedavi için Kanada’ya götürmek isteyen Baba Rezan Hacıibrahim, Birleşmiş Milletler (BM) Heyeti tarafından Batman’da mülakata alındı. Sonsöz Gazetesi, Evin’i, önceki hafta referandum seçimi mitingi nedeniyle Batman’a gelen Başbakan Binali Yıldırım ve Eşi Hamide Yıldırım ile görüştürdü. Evin ile yakından ilgilenen Başbakan Yıldırım ve Eşi, Evin’e gerekli desteğin verilmesi için talimatta bulundu.

İLTİCA DEĞİL, TEDAVİ İSTİYOR

BM Heyeti tarafından yapılan mülakatın sonuçları, 3 gün önce açıklandı. Hacıibrahim Ailesi’ne, Portekiz’e yerleşmesi için yasal izin çıktı. Baba Rezan Hacıibrahim, Türkiye dışında bir ülkede yaşayamayacaklarını belirterek “Batman’da kurulu bir düzenimiz var. Eşim ve 10 çocuğumla birlikte burada yaşıyoruz. Sadece kızım Evin’in tedavisi için onu alıp Kanada’ya gitmek istiyordum. Kanada’da akrabalarımız var. Tedaviden sonra Batman’a geri dönmek istiyorum. BM Heyeti ise tedavi yerine iltica kararı vermiş. Ailemle iltica için Portekiz’e gitmem isteniyor. Başbakandan isteğim, tedavi için kızımı alıp dünyanın neresi olursa olsun, gitmeye hazırım. Ama Türkiye’den ve Batman’dan kopmak istemiyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?