GÜNDEM

EZİDİ’LERİN YÜZÜNDE TEBESSÜM OLDULAR

Mersin Tebessüm Gönüllüleri Topluluğu’nun 15 üyesi, Batman’ın Beşiri Uğurca Köyü’nde bulunan Ezidi Çadır Kampını ziyaret etti, gıda ve oyuncak dağıttı.

EZİDİ’LERİN YÜZÜNDE TEBESSÜM OLDULAR
06-05-2018 23:34
Google News

Sosyal medya ortamında örgütlenip Mersin Tebessüm Gönüllüleri Topluluğu’nu oluşturan gönüllüler, yardıma muhtaç veya onkoloji servislerindeki lösemili çocukların yüzlerindeki tebessüm olmaya devam ediyor. Batman Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Selim Toprak’ın daveti ile ikinci kez Batman’a gelen topluluk, Uğurca’daki Ezidi Çadır Kampını ziyaret ederek gıda, elbise ve oyuncak dağıttı.

ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Mersin Tebessüm Gönülleri Topluluğu, Ezidi Kamptaki çadırlarda yaşayan çocuklara oyuncak, gıda ve giysi dağıttı, daha sonra savaş mağduru çocuklarla ip atlama, sek sek ve top oyunları oynadı. Topluluk Üyelerinden Yasemin Birbudak “Onkoloji ve savaş mağduru çocukları, huzur evindeki insanları ve kimsesiz çocukları mutlu etmek amacıyla kurulan bir topluluğuz. 3 yıl önce kurulduk, çığ gibi büyüdük. Edirne’den Kars’a bütün illerimize gidip, oradaki çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Batman’a ikinci gelişimiz. Buradaki insanlara tebessüm kazandırdıysak ne mutlu bizlere” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Haziran 2024 e-gazete