GÜNDEM

EZİDİLERİN YAŞAM MÜCADELESİ SÜRÜYOR!

EZİDİLERİN YAŞAM MÜCADELESİ SÜRÜYOR!

EZİDİLERİN YAŞAM MÜCADELESİ SÜRÜYOR!
16-12-2014 21:42
Google News

Suriye’nin bir çok bölgesinden IŞİD terör örgütünden kaçarak Türkiye’ye gelen Ezidiler yaşadıklarını anlatırken göz yaşlarına hakim olamıyorlar.

İlimize gelen ve belediyenin açtığı tesislerde kalan çoğu kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 300 Ezidi, IŞİD terörünün biran önce yurtlarını terk etmesi için dua ediyorlar.

Yaşanan savaş belki de en çok kadın ve çocukları etkiledi. Çünkü belediyenin açtığı tesislerde kalan kadınların birçoğu savaşta kocalarını, çocukların birçoğu ise babalarını kaybetmiş.

Tesislerde kalan kadınlar yaşadıklarını gazetecilere anlatırken göz yaşlarına hakim olamayıp, onlara bu durumu yaşatan IŞİD terör örgütüne lanet yağdırıyorlar.

Yaşanan savaşta kocasını ve çocuklarını kaybeden Fatima Derzan, yaşadıklarını anlattı.

IŞİD terör örgütünün kocasını gözünün önünde öldürdüğünü ve yaşananların kendisini olumsuz etkilediğini belirten Derzan, “IŞİD bizi kocasız çocuklarımızı babasız bıraktı. Biz Şengal’de 1 hafta boyunca savaşın ortasında kaldık. Yaşanan savaş birçok akrabamızın ölüme neden olurken birçok kadın ise IŞİD örgütü tarafından rehin alındı. Dünya bizim sesimize kulak vermedi. Buraya zor durumlarda geldik. Şuan burada kalan birçok kadın kocasız bir çok çocuk ise babasız. Hayat mücadelesi veriyor. “dedi.

 “39 AİLE 3 KATLI TESİSTE KALIYOR”

Batman’a yerleşen yaklaşık 39 aile günlük ihtiyaçlarını kısıt imkanlarla yerine getirmeye çalışıyor. Banyo ve temizlik konusunda sorun yaşayan Ezidiler çamaşırlarını elde leğende yıkayıp tesislerin bahçesinde bulunan ağaçlara asıyor. Erkekler kendi saç traşlarını aldıkları makinelerle kendileri yapıyorlar. Gazetecilere konuşan Ezidiler bir çok ihtiyaçlarını karşılayamadıkları ve hayatın bu şekilde zor yaşandığını dile getirdi.

DÜNYA BU İNSANLARIN YAŞADIKLARINI GÖRSÜN

İnsan Hakları Derneği Batman Şube Görevlisi Abdullah Mehmetoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, tesislerde yaşayan Ezidi’lerin zor şartlar altına yaşadıklarını belirterek, onların çektikleri zorluklara her gün şahitlik ettiğini dile getirdi.

Dünya devletlerinin Ezidi’lerin sesine kulak vermediğini ve yaşadıklarını görmek istemediklerini ifade eden Memeyoğlu, “burada bir çok kadın ve çocuk var. Kadınların bir çoğu kocasız çocuklar ise babasızdır. Ben her gün burada onların yaşadıklarına şahit oluyorum. Şartlar çok da iyi değil hatta içler acısı durumlar var. Bunları herkesin görmesi gerektiğine inanıyorum. Medya bu durumu çok gündeme getirmiyor. Kulağını kimse tıkamasın ve bu insanların yaşadıklarını görsün.”diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24 Haziran 2024 e-gazete