EKONOMİ

Fed Başkanı Yellen: Finansal Sistemin Güçlü Temelleri Önemli

Fed Başkanı Yellen, New York'ta düzenlenen konferansta finansal sistemin güçlü temellerini desteklemenin önemine vurgu yaptı.

Fed Başkanı Yellen: Finansal Sistemin Güçlü Temelleri Önemli
26-09-2024 23:10
Google News

Fed Başkanı Yellen, ABD Merkez Bankası'nın New York Şubesi'nde düzenlenen Hazine Piyasaları Konferansı'nda konuştu. Yellen, bakanlık kariyeri boyunca finansal sistemin istikrarına odaklandıklarını ve güçlü temelleri desteklemeye devam ettiklerini belirtti.

Güçlü bir hazine piyasasının doların küresel işlemlerdeki rolünü desteklediğini vurgulayan Yellen, finansal sistemin dayanıklılığını sağlamak için düzenlemelerin önemli olduğunu ifade etti.

Yellen, finansal krizlerin Amerikan halkını nasıl etkileyebileceğini göz önünde bulundurarak, dayanıklı bir finansal sistemin ekonomi için kritik olduğunu söyledi. Ayrıca Enflasyonun kontrol altında olduğunu düşündüğünü belirten Yellen, iş gücü piyasasının istikrara doğru ilerlediğini dile getirdi. Enflasyonun düşmesiyle birlikte konut maliyetlerinin de azalacağını öngören Yellen, Fed'in enflasyon hedefine ulaşacağını umduğunu aktardı. Yellen, faiz indirimleri konusunda ise Fed yetkililerinin daha fazla indirim yapmayı planladığını ifade etti.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27 Eylül 2024 e-gazete