EKONOMİ

Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan Verimlilik Zirvesi'nde Konuştu

İstanbul Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, verimliliğe dair önemli açıklamalarda bulundu.

Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan Verimlilik Zirvesi'nde Konuştu
26-09-2024 22:10
Google News

İstanbul Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Medikal Turizm Derneği'nin koordinasyonuyla düzenlenen Halkbank Verimlilik Zirvesi'nde, verimliliğin toplumsal refahı olumlu etkilemesi için koordinasyonun önemini vurguladı.

Aşan, finansın verimlilik eylemlerinin merkezinde olduğunu belirtirken, kaynakları verimli kullanmanın ve sürdürülebilirliği sağlamanın kritik olduğunu ifade etti.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan da sürdürülebilir karlılığın temelinde verimliliğin yattığını söyledi ve bankanın Orta Vadeli Programı çerçevesinde tasarrufun artırılması ve yeşil ekonomiye geçişin desteklendiğini belirtti. Ayrıca kadın girişimcilere yönelik destekler ve finansman sağladıklarını dile getirdi.

EBRD Türkiye Başkan Vekili Mehmet Üvez ise bankanın yeşil ve enerji verimliliği odaklı projelerine vurgu yaparak, enerji verimliliğinin ekonomik büyüme için önemli olduğunu söyledi. Üvez, enerji verimliliğinin karbonsuzlaşma hedeflerine ulaşmak için kritik olduğunu belirtti.

Verimlilik Zirvesi'nde yapılan konuşmalar, kaynakların verimli kullanımı, sürdürülebilirlik ve kadın girişimciliği gibi konulara odaklandı ve geleceğin daha yaşanabilir bir dünya için atılması gereken adımlara dikkat çekti.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27 Eylül 2024 e-gazete