ESNAF HABERLERİ

Fiyatlar düştü ama vatandaş memnun değil

Alo Tevşo Pazarı’nda sebze ve meyve fiyatları düştü. Esnaf fiyatların gözle görülür şekilde düştüğünü belirtirken, vatandaş ise halen hayat pahalılığından şikayetçi. Marketten sebze ve meyve alışverişi yapmakta zorlanan vatandaşlar, çareyi semt pazarlarında arıyor.

Fiyatlar düştü ama vatandaş memnun değil
16-07-2024 14:39
16-07-2024 14:40
BATMAN
Google News

ESNAF NE DEDİ?

Yerli ürünlerin piyasaya girmesi birlikte pazarlarda fiyatlar düştü. Pazarda  konuşan esnaf, fiyatların düştüğünü belirterek “Fiyatlarda biraz düşüş söz konusu tabi ki bazı ürünler halen yüksek fiyatlı. Domates gibi ama patlıcan, salatalık, biber gibi ürünler düşüşe geçti. Vatandaşta haliyle bu durumdan memnun geçtiğimiz aylarda bu fiyatlar iki, üç katıydı. Fiyatlar yarı yarıya düştü hatta bazı ürünler yarıyı da geçti. Piyasa şurada 15 gündür fiyatlar düştü bundan bir ay iki ay öncesinde her şey çok pahalıydı vatandaş fiyatlar düşse de durumdan memnun değil.. Eğer mazot fiyatları düşerse bizdeki fiyatlar da düşer” dedi.

VATANDAŞ NE DEDİ?

Pazarda konuşan vatandaşlar ise “Pazar fiyatları şuan da uçmuş gidiyor. Domatesin kilosu olmuş 13 lira . Her şey yüksek düştü diyorlar ama düştüğü yok” dedi.

TEZGAH FİYATLARI NASIL?

Alo Tevşo Pazarı’nda patlıcanın kilosu 10 ile 15 lira, kırmızı biber 17,5 lira, sivri biber 15 ile 12 lira, domates kilosu 10 ila 15 lira arası, salatalık 10  -15  lira, limon 50 lira, elma 15 lira, patates kilosu 10  lira, soğan kilosu 10 lira, dolmalık biber kilosu 12 lira , roka adedi 7.5 lira, tere ve maydanoz da 7 liradan satılıyor. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
7 Eylül 2024 e-gazete