YAŞAM

Fötr’ün çekimleri tamamlandı

Batman Sinema Akademisi’nde eğitim alan öğrenciler, kendi imkânlarıyla çektikleri Fötr isimli kısa filmin çekimlerini tamamladı. Filmin senaryosunu Nihat Çelik yazarken, filmin yönetmenliğini ise Nihat Çelik ve Osman Açan üstlendi.

Fötr’ün çekimleri tamamlandı
29-06-2024 00:08
28-06-2024 17:09
BATMAN
Google News

BATMAN VALİLİĞİ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN AKADEMİDE EĞİTİM ALDILAR

Batman Valiliği tarafından gerçekleştirilen Batman Sinema Akademisi’nden mezun öğrenciler, yazdıkları filmi kendi imkânlarıyla çekerek tamamladılar. Akademi sonrasında kurdukları Batman Sinema Kulübü’nde çalışmalarını sürdüren Batmanlı sinema tutkunları, ‘Fötr’ isimli kısa filmin çekimi için seferber oldu. Batman’ın Kozluk ilçesinde çekimleri tamamlanan filmin senaryosunu Nihat Çelik yazdı. Yönetmenliğini Nihat Çelik ve Osman Açan’ın yaptığı filmin görüntü yönetmenliğini ise Veysel Seçen üstlendi. Post Prodüksiyon Süreci Devam Ediyor. Sinema eleştirmeni Suat Köçer, senarist ve oyuncu Recep Çavdar ile yönetmen Bekir Bülbül’ün eğitmen olarak yer aldığı Batman Sinema Akademisi’nde aldıkları eğitimin pratiğini yapmak üzere filmi çektiklerini ifade eden senarist ve yönetmen Nihat Çelik, filmi tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Batman Valiliği’nin yanı sıra Kozluk Kaymakamlığı ve Kozluk Belediyesi’nin de kendilerine destek olduğunu hatırlatan Nihat Çelik,  ekip arkadaşlarının canla başla çalıştığını söyledi. Çekim sürecinde çeşitli zorluklarla mücadele ettiklerini hatırlatan Çelik, sinemaya duydukları tutkuyla zorlukların üstesinden geldiklerini belirterek emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür etti. Çelik, filmin post prodüksiyon sürecinin devam ettiğini de vurgulayarak filmle yurtiçi ve yurtdışı festivallere katılmak istediklerini de sözlerine ekledi.

FİLM KADROSUNDA KİMLER YER ALIYOR?

Fötr adlı kısa film, Cumhuriyet döneminin ilk yıllarına uzanan filmin hikayesi, dönemin ücra köylerinden birinde geçiyor. Yaşanan değişimlere fötr şapka üzerinden bakış atan filmin başrollerini Osman Açan, Asiye Eker, Nihat Çelik, Bayhan Ekici, Menaf Çelik, Zekeriya Öz, İslam Gök, Yusuf Kaplan, Zeki Akın, Ömer Çeken, Mustafa Acar ve Mehmet Demir paylaşıyor. Rejisinde Asiye Doğan Eker, Ziver Demir ve Hiranur Alkan’ın yer aldığı filmin sanat yönetmenliğini Hiranur Alkan, İslam Gök ve Yusuf Kaplan üstlendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
1 Temmuz 2024 e-gazete