EĞİTİM

Gazeteci Türkan, miniklere mesleğini anlattı

Batman Sonsöz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hatice Türkan, Atatürk İlkokulunda minik öğrencilere meslek tanıtımı yaptı.

02-06-2024 01:45
01-06-2024 21:51
Google News

GAZETECİLİK EĞİTİMİ, DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ İLE BAŞLADI

Okul Müdürü Abdulhakim Doğu ve Sınıf Öğretmeni Siraç Akçay’ın daveti ile Atatürk İlkokuluna giden Türkan, okulun konferans salonunda doğum günü sürprizi ile karşılaştı. Okul öğretmenleri ve öğretmenleri, Türkan’ın doğum günü nedeniyle konferans salonunda yaş pasta kesti. Türkan, öğrencilere gazetecilik meslek tanıtımı, haberciliğin etik ve ahlak kuralları ile ilgili öğrencilere sunum yaptı. Gazetelerin hazırlanma sürecini anlatan Türkan, meydana gelen ekonomik, siyasal, kültürel, sportif, adli olaylarla ilgili bilgi toplayan ve bunları basın yayın organları aracılığı ile topluma aktaran kişiler olduğunu anlattı. Batman Milli Eğitim Müdürlüğü Meslek Tanıtım Günleri kapsamında okula konuk olan Türkan, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

ÖĞRENCİLERİMİZİN MESLEKLERİ TANIMASINI HEDEFLİYORUZ

Her hafta bir meslek grubu il meslek tanıtımı yaptıklarını belirten Sınıf Öğretmeni Siraç Akçay “Öğrencilerimiz, mesleğinde tecrübeli kişileri dinleyerek meslekler hakkında bilgi ediniyor. Öğrencilerimizin uzman kişilerin tecrübelerinden faydalanması, doğru ve bilinçli bir şekilde meslek seçimi yapmaları, ilerde seçeceği meslek hakkında bilgi verilmesi amacıyla düzenlediğimiz etkinliğe katılan Gazeteci Hatice Türkan’a teşekkür ediyoruz. Okul Müdürümüz Abdulhakim Doğu, Müdür Yardımcıları Halit Erkun ve Cengiz Arı, rehberlik servisimiz Çiğdem Ekin ve Cafer İlhan’ da atkılarından ötürü teşekkür ediyoruz” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?