GÜNDEM

Gazeteciler turizmi konuştu

Batman’daki yerel ve ulusal basın temsilcileri, Batman turizminin ve lobisinin güçlenmesi için Grand Hasankeyf Otelinin misafiri olarak bir araya geldi.

Gazeteciler turizmi konuştu
16-08-2024 15:13
16-08-2024 15:15
BATMAN
Google News

Grand Hasankeyf Oteli Genel Müdürü Sedat Gözkeser ve Otel Sahibi Hüseyin Yıldırım ile bir araya gelen gazeteciler, turizmdeki sorunların tespiti ve kent lobisinin güçlenmesi için fikir alışverişi yaptı.

BASIN TURİZMİN AYNASIDIR

Genel Müdür Gözkeser “Kent lobisi, turizmi, tanınabilirliği ve hizmet kalitesinin yükselmesi için hepimize büyük görevler düşüyor. Batman’daki oteller olarak elimizden geleni yapmamıza rağmen bu yeterli olmuyor. Batman’ın bir Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa’dan hiçbir eksiği yok, hatta fazlası var. Yerli turistlerimizin yanı sıra, yabancı turistlerinde ilimize gelip konaklaması, tarihi yerleri gezmesi, esnaflarımızdan alışveriş yapması ve gerekli tanıtımların daha üst düzeylerde yapılması gerekiyor. En kısa zamanda turizmin hak ettiği yere gelmesi için bütün kesimlerle büyük bir çalıştay yapılmalı” dedi:

TUR ACENTELERİNE HASANKEYF’İ ŞART KOŞUYORUZ

Gözkeser, tur acentelerinin Hasankeyf’te mola vermelerini isterken “Özellikle otelimizde konaklayan tur acentelerine antik kentimiz Hasankeyf’te mola vermeleri için özel indirimler yapıyoruz. Amacımız 12 bin yıllık tarihe sahip olan antik kentimizin tekrar eski günlerindeki gibi canlanmasını sağlamaktır. Turistlere sadece konaklama gözüyle bakmıyoruz. Amacımız ilimizin tanıtımını yapmak, tarihi, kültürel, sanatsal ve kadim toprakların modern şehrimizi gezmelerini sağlamaktır. Çünkü bu memlekette yaşayan herkes aynı zamanda birer gönüllü turizm elçisidir” dedi.

TURİZM ÇARŞISI KURULMALI

Batman’ın en büyük eksiğinin turistlik bir çarşı  olduğunu belirten Gözkeser “Valiliğimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, otellerimiz, restoranlarımız ve turizm alanında faaliyet gösteren herkes ortak bir paydada buluşup, turizm çarşısının kurulması için seferber olmalı. Buradı, ilimizin meşhur ürünleri olan Sason çileği, balı, cevizi, tandır ekmeği, karpuz çekirdeği, at başı petrol maketleri, magnetler, tarihi yerlerin heykelleri, yöresel yemekler, el işi ürünler, tarihi hediyelik eşyalar, tanıtım broşürleri, tanıtım standları, ikramlıklar ve daha birçok ürünlerimizin sergilendiği bir alan olmalı” dedi.

2025 TURİZM YILI OLMALI

2025 yılının Batman için turizm yılı olması gerektiğini belirten Gözkeser “Batman, Türkiye genelinde çok büyük bir tarihe sahip olmasına rağmen hak ettiği yerde değil. Hak ettiği yere gelmesi için hepimiz üzerimize düşeni yapmak zorundayız” dedi.

BİZİMDE EKSİKLERİMİZ VAR

Toplantıda söz alan Grand Hasankeyf Otelinin Sahibi Hüseyin Yıldırım ise “Tek derdimiz memleketimiz ve en iyi şekilde tanıtımının yapılmasıdır. Otelimize gelen bütün tur acentelerinin ilimizde daha çok gezsin, tarihi yerleri görsün, esnaflarımızdan alışveriş yapsın diye çabalıyoruz. Hepimiz bir zincirin halkalarıyız. Bu memleketin sahibi burada yaşayan herkestir. Turizm bir kentin lokomotifi ve istihdam alanıdır” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete