SAĞLIK

Gaziantep'te Organ Nakli Kongresi Gerçekleşti

Bakan Memişoğlu'nun konuşması ve organ nakli konusundaki gelişmeler

Gaziantep'te Organ Nakli Kongresi Gerçekleşti
17-10-2024 20:39
Google News

Gaziantep Bakan Memişoğlu, bir otelde düzenlenen Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği 15. Kongresi "Transplantasyon'24" toplantısında yaptığı konuşmada cerrahlığın önemini vurguladı.

Organ nakli konusunda Türkiye'nin geldiği noktayı anlatan Memişoğlu, ülkede yılda binlerce nakil gerçekleştirildiğini ve çapraz nakillerle dünyanın nakil merkezi haline geldiğini belirtti.

Sağlıkta teknoloji üretiminin önemine de değinen Memişoğlu, Türkiye'nin artık bilim ve teknoloji alanında da üretmeye odaklanması gerektiğini söyledi.

Kadavra bağışı konusunda toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Memişoğlu, Türk toplumunun özverisinin organ bağışı konusunda da gösterilmesi gerektiğini dile getirdi.

Toplantıda konuşan Vali Kemal Çeber ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin da sağlık hizmetlerinin önemine vurgu yaparak hekimlerin toplum için ne kadar değerli olduklarını belirttiler.

TONKKD Başkanı Prof. Dr. Uluğ Eldegez ile GAÜN Böbrek Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sacid Çoban, Bakan Memişoğlu'na plaket vererek katkılarından dolayı teşekkür ettiler. .

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ARŞİV ARAMA