GÜNDEM

GERİ SAYIM BAŞLADI

Zeynelbey Türbesinde taşıma işlemi için geri sayım başladı.

GERİ SAYIM BAŞLADI
17-04-2017 19:52
Google News

GERİ SAYIM BAŞLADI

Tarihi Kent Hasankeyf’in sular altında kalacak olması nedeniyle yeni yerleşkeye taşınacak olan Zeynelbey Türbesinde son saatlere girildi. Türbe, yarın özel bir araçla 8 saatte yeni yerleşkeye taşınacak.

650 YILLIK BİR TARİH…

650 yıllık Zeynel Bey Türbesinin taşınma işlemi hakkında bilgi veren DSİ 16. Bölge Müdürü Yardımcısı Mahmut Şayak “Özel aracımız SPMT, tekerlekleri 360 derece dönebilen, her yöne hareket edebilen bir araç ve 8 ay önce randevu ile Hollanda’dan getirtildi” dedi.

TAŞIMA İŞLEMİ 8 SAAT SÜRECEK

Taşıma işleminin 8 saat süreceğini ifade eden Şayak “Türbeyi betonladık.  Alt temeli beton ile güçlendirildi. Yukardan ampraj betonla sabitledik. Bilim heyetinin söylediği alt kısımda bir sıkıntı vardı, orayı çelik ile güçlendirdik. Hidrolik klopramızı çaktık. Şuan kesili halde taşınmayı bekliyor” ifadelerini kullandı.

2 KİLOMETRE YOL GİDİLECEK

Yarın, türbenin zeminine konulacak ray ile  özel araç SPTM’ye alınacak olan türbenin, 2 kilometre yol gidilerek, 8 saatte yeni yerine ulaştırılacağı belirtildi. Türbenin taşınma işlemini anlatan 3 boyutlu sinevizyon gösterisi, kamuoyu ile paylaşıldı. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Haziran 2024 e-gazete