GÜNDEM

Gıda OSB’de yer tahsisi başlıyor

Batman Süt Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Direk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Vali Ekrem Canalp’ı ziyaret etti.

Gıda OSB’de yer tahsisi başlıyor
02-08-2024 04:48
01-08-2024 22:49
Google News

Direk, Oymataş Köyü sınırlarına kurulacak olan Oymataş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde Süt ve Süt Ürünleri Entegre Üretim Tesisi kurma taleplerini Vali Canalp’a iletti. Vali Canalp, Batman Süt Üreticileri Birliğinin Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde yatırıma öncülük etmesini değerli bulduğunu söyledi.

KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLER ÜRETİLECEK

Vali Canalp, yatırımcıların ilimizdeki hammadde kaynağını yerinde işleyerek kent ekonomisine katma değer kazandıran ürünlerin üretileceği Oymataş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesine ilgi göstermelerinden memnuniyet duyduğunu söyledi. Vali Canalp, kurulacak olan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin imar planı ve zemin etüt çalışmalarının tamamlandığını, alt yapı uygulama projeleri ve parselasyon planlarına başlandığını ve yakın bir tarihte tahsis işlemlerine başlanacağını belirtti.

KENT EKONOMİSİNE KATKI SUNACAK

Vali Canalp, yatırımcıları Oymataş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapmaya davet ederek, OSB’nin devreye girmesi ile ilimizdeki yüksek hammadde kaynaklarının market raflarında yer alacak kaliteli mamul mala dönüştürülüp kent ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ve ciddi bir istihdamın sağlanacağını ifade etti. (Valilik Basın Bülteni)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Eylül 2024 e-gazete