YAŞAM

Gölbaşı Patlıcanları kapış kapış...

Batman’ın Sason İlçesi’nin Cevizli Köyü Gölbaşı Mezrası (Çemenkere)’nda yetişen patlıcanlar, sebze halinde alıcısını bekliyor.

Gölbaşı Patlıcanları kapış kapış...
07-09-2022 17:05
07-09-2022 17:08
BATMAN
Google News

GÖLBAŞI’NIN PATLICANLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Gölbaşı Mezrası’nda yetişen patlıcanlar, sebze halinde Gap 72 Ticaret’te kilosu 10 TL’den satışa sunuluyor. Gap 72 Ticaret Sahibi Siraç Akçay “Kış hazırlıkları için sebze kurutma dönemi başladı. Evlerde sebzelerin kurutmalığı için hazırlıklar başladı. Bizler de köylerimizde dal ortamda yetişen sebzeleri burada satıyoruz. Gölbaşı Mezrasında yetişen patlıcanlar büyük ilgi görüyor. Kilosunu 10 TL’de satıyoruz” dedi.

“MALİYET ARTTI, KÂR EDEMİYORUZ”

Gölbaşı’nda yetiştirdiği patlıcanları sebze halinde bulunan Gap 72 Ticaret’te satışa sunan Nurettin Tunç ise maliyetlerden dert yakınıyor. Artan yakıt fiyatlarının, kendilerini zarara uğrattığını ifade eden Tunç “Zamlar peş peşe gelmeye başladı. Yakıt fiyatları her geçen gün zamlanıyor. Ürettiğimiz, yetiştirdiğimiz sebzeleri Batman’a taşırken bile yakın nedeniyle zarara uğruyoruz. Bu yüzden sebze fiyatları da ister istemez zamlanıyor. Aileler kurutmalık sebze hazırlayamaz hale geldi. Artan maliyetler yüzünden emeğimiz maalesef benzine ve gübreye gidiyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Temmuz 2024 e-gazete