ESNAF HABERLERİ

Günde 2 ton kurutmalık satılıyor

Batman’da kurulan Alo Tevşo Semt Pazarında kurutmalık sebzeler, kış hazırlığı yapan vatandaşlar tarafından ilgi görmeye başladı.

Günde 2 ton kurutmalık satılıyor
09-08-2024 12:25
09-08-2024 12:27
BATMAN
Google News

Batman’da kış mevsimine hazırlık başladı. Vatandaşlar pazar çantalarını kurutmalık sebzelerle doldurmaya çalışıyor. Esnaf Murat Altun “Yazın tarladan çıkan sebzeleri kışın serada üretilen sebzelere tercih eden vatandaşlar özellikle patlıcan, biber ve domatesleri fazlaca satın alıp kurutmaya başladı. Vatandaş çuval yerine kilo ile alıyor. Geçen senelere oranla fiyatlar iki katına çıktı. Buna rağmen günde 2 ton kurutmalık satıyoruz” dedi.

FİYATLAR YÜKSEK

Semt pazarında kurutmalık patlıcanın fiyatı 15 lira ile 12,5 lira arasında değişiyor. Kurutmalık domates 10 lira iken, dolmalık biberin fiyatı da 12.5 ile 15 lira arasında değişiklik gösteriyor. Vatandaş “Kurutmak için taze fasulye ve dolmalık biber aldım. Geçen sene ikisinden 25 kilo ve kilosu 7 liradan aldım. Bu sene ise yarı yarıya almak zorunda kalıyoruz. Kışa hazırlık yapıyoruz. Kışın bunlar bulunmuyor. Sera üretimi oluyor, bunlar tarladan geldiği için tercih ediyoruz” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Eylül 2024 e-gazete