STK temsilcileri Meclisten geçen İç Güvenlik Paketiyle 90’lı yıllara geri dönüş olacağından endişe ettiklerini söyledi. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Talat Kara, İç Güvenlik Paketinin 90’lı yıllara geri dönüş anlamına geldiğini belirterek “Tekrar 90’lı yılları yaşamayı doğru bulmuyorum. Bir barış süreci var ve bu barış sürecinde öyle bir şey olmalı ki hiçbir şekilde sekteye uğratılmaması lazım. Çünkü bu barış süreci ülkemiz için olmazsa olmazlarındandır. Hepimizin geleceği bu barış sürecine bağlıdır” dedi.
BU PAKET, 12 EYLÜL’Ü GERİ GETİRİYOR
Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Tekin ise, Meclisten geçen İç Güvenlik Paketinin daha önce elde edilen kazanımları geri alacağına inandığını ifade ederek “12 Eylül askeri cuntasının koyduğu yasaları tekrar geri getiriliyor anlamına geliyor. Bu paketin Türkiye’yi ileriye değil geriye götüreceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN
Vatandaşlardan İrfan Tapan ise İç Güvenlik Paketi’nin, son zamanlarda yaşanan bazı olaylardan dolayı gündeme geldiğini ifade ederek “büyüklerimiz neyi takdir görmüşlerse o oldu demek ki. Çoğunluk onlarda olduğu için istedikleri paketi geçirebiliyorlar. Her ne kadar tasvip etmesek bile son dönemde yaşanan olaylarla bu paketi getirdi. Bundan sonra güvenlik paketine alışmaya çalışacağız. Güvenlik Paketi milletimize memleketimize hayırlı olsun doğru bulsak ta bulmasak ta başa gelen çekilir” ifadelerini kullandı.
SEVİM, PAKET’E TEPKİLİ...
Tüm itirazlara rağmen Meclis’ten geçerek yasalaşan İç Güvenlik Paketi, Bölge Baro’larından tepki topladı.
Batman Baro Başkanı Ahmet Sevim, konuyla ilgili olarak “Kamuoyunda büyük bir tepkiyle karşılanan İç Güvenlik Paketi, Meclis Genel Kurulu'nda yapılan açık oylama ile kabul edildi.
Polise geniş yetkiler tanıyan yasanın onaylanması, polislere suç işleme özgürlüğünü getirmektedir. Yargısal denetim tamamıyla idari mercilere verilmekte, böylelikle hukuk tamamen idarenin asayişçi mantığına terk edilmektedir. Burada suç denetimini yapacak ve karar verecek olan savcı ve mahkemeler olması gerekirken, suç nitelemesi idareye bırakılacak ve bunla mücadele de hukuk dışı mücadele yöntemleri olacak” dedi.