TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Han Yaylası, göçerleri ağırlıyor

Huzur ve güven ortamının sağlandığı Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Han Yaylası, serin havası, soğuk su kaynakları ve zengin bitki örtüsüyle Şırnak'tan gelen göçerleri misafir ediyor.

Han Yaylası, göçerleri ağırlıyor
25-06-2024 13:37
Google News

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden Hakkari'de, verimli otlakları ve temiz su kaynaklarıyla göçerlerin tercih ettiği yaylalar, çevre il ve ilçelerden getirilen binlerce küçükbaş hayvana ev sahipliği yapıyor.

Çukurca ilçesinde, Kazan Vadisi'nden geçilerek ulaşılan Han Yaylası da bölgede güven ortamının sağlanmasının ardından göçer ailelerin en çok tercih ettiği yerlerin başında geliyor.

Yaz aylarında hayvanlarını otlatmak için Şırnak'tan gelerek, binlerce küçükbaş hayvanın bulunduğu sürülerle şenlenen yaylaya çıkan göçerler, akarsu kenarında kurdukları çadırlarda konaklıyor.

Yaklaşık 5 ay yaylada kalan göçer aileler, sezon boyunca elde ettikleri sütten yaptıkları peynir ve tereyağını satarak geçimlerini sağlıyor.

Erkekler günün büyük bölümünde küçükbaş hayvanların bakımıyla ilgilenirken, kadınlar da ev işlerinin yanı sıra koyunların sağılmasına yardımcı oluyor, elde edilen sütten peynir ve tereyağı yapıyor. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Eylül 2024 e-gazete