YAŞAM

Hasankeyf Perileri, okurla buluştu

Batmanlı Gazeteci-Yazar Recep Kavuş, Hasankeyf Periler adlı ilk kitabı için Petrol City AVM’de kitap tanıtım ve imza etkinliği düzenledi.

18-08-2024 16:38
18-08-2024 16:44
BATMAN
Google News

GELECEK KUŞAKLAR, HASANKEYF’İN KURTARILMASI İÇİN VERİLEN MÜCADELEYİ VERİLDİĞİNİ ÖĞRENMİŞ OLACAK

Batmanlı Gazeteci-Yazar Recep Kavuş’un Hasankeyf Perileri adlı kitabı Kil Kitap Yayınlarından çıktı. Kavuş, 187 sayfadan oluşan kitabında, Dicle Nehri üzerinde kurulan Ilısu Barajının doğa ve kültürel miras açısından yarattığı tahribatı kaleme aldı. Hasankeyf ‘in yaşatılması için 30 yıl boyunca mücadele edenlerin isimlerine kitabında yer veren Kavuş “Hasankeyf ve Dicle Nehrinin baraj öncesi hali aklımdan her geçtiğinde, yüreğimi tarifi mümkün olmayan bir hüzün kaplıyor. Kitap sayesinde gelecek kuşaklar, Hasankeyf’in kurtarılması için verilen mücadeleyi verildiğini öğrenmiş olacak. Kitabı okuyanlar, bu kitap sayesinde nelerin sular altında kaldığını da öğrenmiş olacak. Hüzün ve sevinci bir arada yaşamamı sağlayan Hasankeyf ile ilgili geçmişte çok yazılar ve kitaplar yazıldı. Ancak bu kitap sular altında klan Hasankeyf ile ilgili hatıraları anlatan ilk kitap…” dedi.

KİTAPTA, HASANKEYF MÜCADELESİNDE YER ALANLARIN İSİMLERİNE YER VERİLİYOR

Kitap, Hasankeyf’in sular altında kalmasını önlemek ve Hasankeyf mücadelesine emek verenlerin mücadelesini kayıt altına alma açısından önemli ve değerli bir tutanak görevi görüyor. Kitabın tanıtım için Petrol City AVM’nin konuğu olan Kavuş, okurları için kitaplarını imzaladı. Etkinliğe, Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkan ve Üyeleri, Batman Sonsöz Gazetesi yazar ve çalışanları, BART sanatçıları, TED Koleji Yönetimi, Emekliler Derneği, eski siyasetçiler, gazeteciler ve belediye başkanları ilgi gösterdi. (Yasin Emrak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14 Eylül 2024 e-gazete