GÜNDEM

Hasankeyf yine ilk sırada yer aldı

Meteoroloji 28 Temmuz hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora göre yurt genelinde etkili olan sıcak hava bazı illerde yerini sağanak yağışa bırakacak. Peki, hafta sonu hava nasıl olacak? MGM'den birçok il için sarı kodlu uyarı geldi. En yüksek sıcaklık ise bakın hangi yerlerde yaşandı.

Hasankeyf yine ilk sırada yer aldı
28-07-2023 10:15
28-07-2023 11:45
BATMAN
Google News

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz’in kıyı kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük çevreleri ile Kastamonu'nun batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Rize çevreleri ile Artvin'in kuzey, Trabzon'un doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. İç Ege, İç Anadolu ve Karadeniz bölge genelinde 8 ila 12 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

HASANKEYF SICAKLIĞI İLE İLK SIRALARDA YER ALDI

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından en yüksek sıcaklık ölçümleri hangi illerde yaşandığı da açıklandı.  45.3 dereceyle Eskişehir Sarıcakaya en yüksek sıcaklık ölçümü yapılırken Şanlıurfa Siverek 45,2, derece, Şanlıurfa Ceylanpınar 44.7 derece,  Artvin Yusufeli 44.5 derece, Batman Hasankeyf 44.1 derece olarak kayıtlara geçti. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?