GÜNDEM

Hatay Bakan Kurum Deprem Konutlarını İnceledi

Bakan Kurum, Hatay'da yaptırılan deprem konutlarını inceledi ve konutların durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Hatay Bakan Kurum Deprem Konutlarını İnceledi
18-08-2024 20:09
Google News

Hatay Bakan Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından İskenderun ilçesi Cebike Mahallesi'nde yapılan deprem konutlarını inceledi.

Yapılan incelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Kurum, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından devletin tüm birimlerinin sahada olduğunu belirtti. Kurum, vatandaşlara verilen sözlerin tutulması için gece gündüz çalıştıklarını ve deprem bölgesinde sürekli olarak çalıştıklarını ifade etti. "Aklımız, fikrimiz her zaman deprem bölgesinde oldu. Kalbimiz buradaki afetzedelerle birlikte attı.

" şeklinde konuşan Kurum, şu ana kadar yapılan konut sayısının 296 bin 755'e ulaştığını ve hedeflerinin yıl sonuna kadar en az 200 bin konutun teslim edilmesi olduğunu açıkladı.

Hatay özelinde yapılan konut çalışmalarına da değinen Kurum, şimdiye kadar teslim edilen konut sayısının 11 bin 366 olduğunu ve eylül ayında 12 bin 259 yeni konutun teslim edileceğini duyurdu. Antakya, Defne, İskenderun, Altınözü, Kırıkhan, Reyhanlı ve Samandağ ilçelerinde yapılan konut çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

Asi Nehri kıyısında yapılan çalışmaları da anlatan Kurum, nehre yeni yeşil alanlar ve yürüyüş yolları kazandırılacağını ve bölgenin kültürel ve sosyal yaşamının korunacağını söyledi.

İskenderun sahilinde yaşanan çökme sorununa da değinen Kurum, sahilin yeniden düzenleneceğini ve İskenderun Sahil Projesi ile bölgenin güzelliğinin yeniden kazanılacağını ifade etti.

Bakan Kurum, Türkiye'nin afetlere karşı dirençli şehirler oluşturma konusundaki kararlılığını vurgulayarak, depremzedelerin yeni yuvalarına kavuşacağı günlere hep birlikte şahitlik edeceklerini belirtti. Vali Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve bazı milletvekilleri de incelemeye katıldı. .

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete