GÜNDEM

Hayata ilikle tutundu

Batman'da lösemi teşhisi konulan 10 yaşındaki Yusuf Direk, tedavi için geldiği Antalya'da bağışlanan ilik ile hayata tutundu.

Hayata ilikle tutundu
04-11-2022 17:45
04-11-2022 17:05
BATMAN
Google News

Ailesiyle Batman'dan Antalya'ya gelen ve 3 yıllık mücadele sonunda ilik nakliyle sağlığına kavuşan 10 yaşındaki Yusuf Direk, bir an önce yarım bıraktığı okuluna dönmek istiyor.

Feride ve Edip Direk'in ilk çocukları olarak dünyaya gelen Yusuf Direk, ilkokul birinci sınıfa başladığı dönemde ten renginin sararması şikâyetiyle önce Batman'daki, ardından Diyarbakır'daki hastaneye götürüldü. Lösemi teşhisi konulan ve tedavi için ailesiyle 2019'da Antalya'ya yerleşen Direk, zorlu bir mücadeleye başladı. Bir süre kemoterapi tedavisi gören Yusuf'un hastalıktan tamamen kurtulabilmesi için ilik nakli yapılması gerektiğinin belirtilmesi üzerine ailede donör arayışları başladı. Tanımadıkları bir kişinin bağışladığı ilik ile değerlerinin uyması üzerine geçen yıl martta Antalya'daki özel bir hastanede ameliyata alınan küçük Yusuf'a nakil işlemi yapıldı. Sağlığına kavuşan Direk, yaşıtları gibi yeniden koşmaya ve oyunlar oynamaya başladı.

"HASTANE İKİNCİ EVİM GİBİ OLDU"

Zor günleri geride bırakan Yusuf Direk “Okulumu yarıda bıraktım, arkadaşlarımdan ayrıldım. İstediğim zaman sokağa çıkamadım, oyun oynayamadım. Hastane ikinci evim oldu, sürekli ilaç kullandım. Günlerim, hastane odasında ya da evde ilaç alarak, uyuyarak geçti. Hastanede hep iyileşeceğimin, sokakta oynayabileceğimin, okuluma, arkadaşlarıma kavuşacağımın hayalini kurdum. Yeniden birinci sınıftan başlayacağım, pilot olmak istiyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Haziran 2024 e-gazete