USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Hazine Bakanı Şimşek, Türkiye'nin Ekonomik Geleceğini Açıkladı

Hazine Bakanı Şimşek, Türkiye'nin Ekonomik Geleceğini Açıkladı

Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ekonomik görünümü hakkında detaylı bir sunum yaptı ve gelecek hedeflerini paylaştı.

Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, Brookings Enstitüsü'nde düzenlenen etkinlikte Türkiye'nin ekonomik görünümü hakkında detaylı bir sunum yaptı. Şimşek, Türkiye'nin ekonomik ilerlemesini anlatırken 2026 yılına kadar enflasyonun tek hanelere düşmesini öngördüklerini belirtti.

Ayrıca, cari açıktaki daralmaya işaret ederek enerji dönüşümü ve aktif sanayi politikalarıyla cari dengedeki iyileşmenin kalıcı hale geleceğini vurguladı.

Şimşek, Türkiye'nin yatırım yapılması gereken bir ülke olduğunu vurgulayarak nüfus, kişi başına gelir ve büyüme performansı gibi avantajları paylaştı. Ayrıca ülkenin sağlam bir iş gücü piyasasına ve üretim kültürüne sahip olduğunu belirtti.

Soru cevap bölümünde, Türkiye'nin AB ile olan ilişkisine ve güncellenmesi gereken Gümrük Birliği anlaşmasına dikkat çeken Şimşek, ticari ayrışmalardan etkilenme ihtimaline değindi ve güncellenmiş bir Gümrük Birliği anlaşmasının ticaret hacmini artırabileceğine işaret etti.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ