EKONOMİ

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye'nin Büyümesi Temellerini Sağlamlaştırıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Karabük'te gerçekleştirilen "STK ve İş Dünyası Buluşması" programında Türkiye'nin büyümesi için yapılan çalışmaları anlattı.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye'nin Büyümesi Temellerini Sağlamlaştırıyoruz
29-09-2024 22:09
Google News

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Karabük'te gerçekleştirilen "STK ve İş Dünyası Buluşması" programında Türkiye'nin büyümesinin temellerini sağlamlaştırmak istediklerini vurguladı. Şimşek, enflasyonun düşüş trendinde olduğunu ve cari açık konusunda sorun öngörmediklerini belirtti.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin rezerv sorununu çözdüklerini, kur korumalı mevduattan çıkışın hedeflerinden biri olduğunu ve enflasyonu tek haneli rakamlara çekmeyi başaracaklarını ifade etti. Ayrıca, yeşil ve dijital dönüşüm konularına da değinen Şimşek, Türkiye'nin bu alanlarda ilerlemesi gerektiğini söyledi.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin yatırım ortamını iyileştirmeyi ve kredi notunu yükseltmeyi hedeflediklerini belirterek, yapılan çalışmaların Türkiye ekonomisini daha güçlü hale getireceğini vurguladı.

Program kapsamında yapılan yatırımlara da değinen Şimşek, AK Parti iktidarının Türkiye genelinde ve Karabük'te gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Eylül 2024 e-gazete